-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Veronikos Kastujevos nepasiekia teismo šaukimai, ją sumedžioti pavedama antstoliui

Teismui teko iki rudens atidėti bylą, kurioje latviškas „Parex“ bankas viliasi prisiteisti iš Kastujevų per 1,6 milijono litų.
Atsakovams Kastujevams skirta vieta teismo salėje pirmadienį, kaip jau tampa įprasta, liko tuščia.
Atsakovams Kastujevams skirta vieta teismo salėje pirmadienį, kaip jau tampa įprasta, liko tuščia. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

„Atsakovei Veronikai Kastujevai siųstas šaukimas grįžo neįteiktas“, – konstatavo Vilniaus apygardos teismo teisėja Rūta Burdulienė, pirmadienį ketinusi nagrinėti civilinę bylą pagal Latvijoje veikiančio banko „AS Parex banka“ ieškinį dėl skolos.

Ieškinio suma – 1 638 059, 18 lito, ją prašoma priteisti iš atsakovų sutuoktinių Kastujevų, o trečiojo asmens teisėmis į šią bylą įtraukta garsiojo milijonieriaus Vadimo Kastujevo valdyta įmonė „GL Invest“. Šaukimą V.Kastujevai teismas bandė siųsti jos namų adresu Vilniuje.

„Veronika Kastujeva teikė procesinius dokumentus į bylą. Atsakovė galbūt vengia priimti šaukimus“, – posėdžio metu svarstė latvių bankininkams šioje byloje atstovaujanti teisininkė.

„Teismas atidės bylos nagrinėjimą. Daryti prielaidą, kad atsakovė vengia priimti šaukimus, kol kas negalima“, – informavo teisėja R.Burdulienė.

Ieškovų atstovei teisėja pasiūlė efektyvų būdą, kaip užtikrinti galimybę tęsti bylą: „Gal norėtumėte per antstolį įteikti?“ Advokato padėjėja šį pasiūlymą priėmė.

Teismas galėtų išnagrinėti šią bylą atsakovams už akių, jei apie posėdį būtų tinkamai pranešta atsakovams. Maskvoje nuteistas ir už sukčiavimą stambiu mastu 5 metams įkalintas V.Kastujevas apie teismus Vilniuje yra informuojamas Civilinio proceso kodekso 805 straipsnio 2 dalyje numatytu būdu: „Jeigu užsienyje gyvenanti šalis neįvykdo šio straipsnio 1 dalyje nurodytos pareigos ir nenurodo įgalioto asmens, visi procesiniai dokumentai, skirti užsienyje esančiai šaliai, lieka byloje ir yra laikomi įteiktais.“

Šio straipsnio 1 dalis numato, jog jeigu užsienyje gyvenanti šalis nepaskyrė atstovo byloje, privaloma paskirti įgaliotą asmenį, gyvenantį Lietuvos Respublikoje, kuriam būtų įteikiami su byla susiję procesiniai dokumentai.

L.T archyvo nuotr./Neaišku, kiek dar užsitęs Veronikos Kastujevos vyro Vadimo kalinimas.
L.T archyvo nuotr./Veronika ir Vadimas Kastujevai.

Įmonės „GL Invest“ atstovai apie teismą taip pat buvo informuoti tinkamai.

Pirmadienį teisme paaiškėjo, kad už paskolą įkeisto turto vertė yra žymiai mažesnė nei atsakovų skola bankui. Todėl bankininkai leidžia įkeistų sklypų šeimininkams pakelti jų vertę ir tik tada juos parduoti – taip atsiranda viltis, jog bus iš ko padengti visą įsiskolinimą bankui. „GL Invest“ iš banko yra gavusi 1,55 milijono litų paskolą, už kurios grąžinimą asmeniškai laidavo Vadimas ir Veronika Kastujevai.

Pernai gruodį parengiamąjį posėdį šioje byloje teismas surengė atsakovams taip pat nedalyvaujant.

Bylą pagal „AS Parex banka“ ieškinį dėl Kastujevų skolos teisėja šįkart atidėjo iki rugsėjo. „Ieškovas įsipareigoja apie teismo posėdžio laiką ir vietą atsakovei pranešti per antstolį“, – šiandienį posėdį užbaigė R.Burdulienė.

15min.lt primena, jog Vilniaus apygardos teismas 2010 metų sausį jau tenkino vieną „Parex“ atstovų ieškinį. Tąsyk dėl 989 929,54 Lt suma solidariai priteista iš abiejų atsakovų: statybų įmonės „GL statyba“ vadovo Stasio Erlicko ir dėl paskolos laidavusio V.Kastujevo. Iš abiejų atsakovų taip pat buvo priteista 13 899,3 Lt bylinėjimosi išlaidų.

Šį pirmadienį 15min.lt jau rašė, jog Vilniaus apygardos teismas atsakovams (įmonei „GL statyba“, S.Erlickui ir V.Kastujevui) už akių išnagrinėjo dar vieną civilinę bylą – beveik 7,6 milijono ieškinį yra pateikęs „DnB NORD“ bankas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius