-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žirmūnuose siautėjančiam gašlūnui kilnoti sukneles neužtenka – vienai aukai jis nuplėšė kelnaites!

Jauna vilnietė su siaubu prisimena rytą, kai Rinktinės gatvėje ją užpuolęs maniakas nuplėšė kelnaites ir nubėgo, glausdamas jas prie veido.
Asociatyvinė iliustracija
„Vakarais vengiu vaikščioti, kur kažkokie krūmai, šviesos nedega. O čia eini ryte, saulė šviečia, karštas oras – ir atsiranda toks nė iš niekur, nenormalus!“ – piktinosi ir stebėjosi nukentėjusi vilnietė. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po naujienų portalo 15min.lt publikacijos „Vilniuje siautėja moterų sukneles kilnojantis ir jas grabaliojantis gašlūnas?“ į redakciją kreipėsi dar viena nukentėjusi vilnietė.

Mergina pasakojo, kad užpuolimo braižas buvo labai panašus, o maniako išvaizda taip pat atitinka kitų nukentėjusiųjų apibūdinimus.

Vilnietė liepos 9 dieną buvo užpulta tame pačiame Žirmūnų mikrorajone, Rinktinės gatvėje. Kitos dvi nukentėjusiosios išpuolius patyrė gretimose Minties bei Tuskulėnų gatvėse.

Atrodė tvarkingas, turėjo brangų mobilųjį

Mergina pasakojo, kad ankstų šeštadienio rytą, apie 6 val., vilkėdama suknele, ji ėjo šaligatviu. Ties aukštais krūmais ji pamatė priešais ateinantį apie 30 metų tvarkingai atrodantį vyrą, rankose turėjusį išmanųjį telefoną. Moteris neatmeta, kad iškrypėlis bandė filmuoti.

„Jis pirmiausia pro mane praėjo. Jis kažką paklausė, kur aš einu, o aš net neatsakiau. Galvojau, kad jis tiesiog praėjo, bet jis mane čiupo iš nugaros, neleido atsisukti, nuplėšė kelnaites ir pabėgo. Aš pradėjau žviegti labai, o jis nubėgo tas kelnaites ne šiaip rankoje, bet vos ne prie veido laikydamas“, – pasakojo 15min.lt pašnekovė, kuriai ant kojų net liko kraujosruvos.

Ji prisipažino, kad policijai apie įvykį apskritai nepranešė: „Nesikreipiau, nes, žinote, policijos dar požiūris, kad... Žodžiu, nemačiau prasmės.“

Kita vertus, ji teigė nemalonaus įvykio niekaip negalinti pamiršti, išsivaduoti nuo įtampos ir baimių.Iš tokių ir išauga maniakai!

„Labai bijau. Dabar ir naktį, ir dieną su dujų balionėliu vaikštau“, – prisipažino mergina.

Ji viliasi, kad viešumu ir policijos pastangomis iškrypėlis bus sutramdytas.

„Prasideda nuo smulkmenų, o paskui išdrąsėja. Iš tokių ir išauga maniakai!“ – įsitikinusi vilnietė.

Nurodomi tokie vyriškio požymiai: tamsaus gymio, trumpų juodų plaukų, nestambaus kūno sudėjimo, vidutinio ūgio, tvarkingai apsirengęs.

Pakėlė suknelę ir grabaliojo

Šią savaitę portalas 15min.lt jau publikavo ir kitos su gašlūnu susidūrusios Žirmūnų gyventojos įspūdžius.


Žiūrėti Gatvės Žirmūnuose, kur siautėjo maniakas didesniame žemėlapyje

„Mano akistata su psichologinių problemų turinčiu asmeniu įvyko grįžtant namo iš darbo, praeitą ketvirtadienį, liepos 14 dieną, apie 19 val., Žirmūnų mikrorajono viename iš Minties gatvėje esančių daugiabučių laiptinių.

Grįždama namo pastebėjau jauną vyriškį, sėdintį netoli daugiabučio namo.

Berenkant durų spynos kodą, vyriškis ramiai priėjo ir palūkuriavęs kol atrakinsiu duris įėjo kartu. Įtarimų nesukėlė, nes atrodė tvarkingai ir padoriai. Tačiau pajutau, kad galbūt ne viskas gerai, kai juodbruvas, ne stambaus sudėjimo, vidutinio ūgio vyriškis nė nebandė manęs pralenkti laiptinėje, o sekė įkandin. Pagreitinus žingsnį, jis jį pagreitino taip pat. Pajutusi realų pavojų nusprendžiau iki buto durų neiti, o stoti akistaton ir ruoštis savigynai. Tačiau jis buvo greitesnis: pajutau, kaip kilstelėjo mano suknelę ir pabandė mane liesti. Tai pajutusi pradėjau ant jo šaukti, jis tuo tarpu netruko sprukti laiptais žemyn“, – pasakojo nukentėjusi vilnietė.

Ji grįžusi namo paskambino pagalbos telefonu 112, pranešdama apie ją užpuolusį abejotinos psichikos asmenį. Tačiau policijos ekipažas į įvykio vietą neatvyko, nes, anot pareigūnų, auka per vėlai kreipėsi – buvo praėję 10 minučių nuo užpuolimo.

Beje, 15min.lt dar antradienį kreipėsi į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą dėl papildomos informacijos apie įtariamąjį bei kitus galimai būtent jo padarytus nusikaltimus, tačiau pareigūnai jokių duomenų nepateikė.

Siautėja jau kelerius metus?

Anot 15min.lt skaitytojos, aplinkiniams pasakojusi apie šią nemalonią ir daug baimės sukėlusią akistatą ji sužinojo, kad galimai tas pats maniakas neseniai buvo užpuolęs dar vieną auką.

„Tame pačiame Žirmūnų mikrorajone, tik Tuskulėnų gatvėje, viename iš daugiabučių panašios išvaizdos vyriškis užpuolė mano pažįstamą merginą, taip pat grįžtančią iš darbo apie 19 val. vakaro. Jokių įtarimų nesukėlė, nes atrodė tvarkingai apsirengęs, nesinervino, ar kokiais kitais veiksmais neišdavė nešvarių kėslų. Įleistas sekė įkandin ir ėmęsis tų pačių veiksmų – pabėgo“, – teigia vilnietė.

Prie portale publikuoto straipsnio liepos 19 dienos popietę paskelbtas toks anonimiškas komentaras: „Prieš 1,5 metų Rinktinės g. (tai visai šalia) lygiai tokia pati situacija buvo kaip šitame straipsnyje. Taigi jau ilgą laiką ištvirkauja...“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius