Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 20

LHMT: besibaigianti vasara neapsiėjo be temperatūros rekordų

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba (LHMT) skelbia, kad šią vasarą kai kur pasaulyje buvo užfiksuotos naujos aukščiausios temperatūros. Rekordinės temperatūros buvo pastebėtos ir Lietuvoje.
Karščiai
Karščiai / Valdemaro Šukštos / 15min nuotr.

Jungtinėse Amerikos Valstijose Mirties slėnyje (Kalifornijoje) užfiksuotas rekordiškai aukštas oro temperatūros rekordas nuo 1931 m. – 54,4 °C. Šį rekordą dar turės patikrinti Pasaulinė meteorologijos organizacija (PMO) ir jei jis bus patvirtintas, taps trečiu aukščiausios oro temperatūros rekordu pasaulyje. Pati aukščiausia temperatūra (56,7 °C) taip pat užfiksuota Mirties slėnyje 1913 m. liepos 10 d.

Šių metų liepa tapo pačia karščiausia liepa visame Šiaurės pusrytyje, deja, ledo kiekis Arktyje rekordiškai mažas lyginant su visais liepos mėnesiais. Rekordai neaplenkė ir Europos. Rugpjūčio mėnesį per Vakarų ir Centrinę Europą nusiritusi karščio banga nulėmė atskirose meteorologijos stotyse fiksuojamus naujus aukščiausios oro temperatūros rekordus.

Lietuvoje šią vasarą fiksuoti du paros aukščiausios oro temperatūros rekordai: birželio 17 d. 32,7 °C (Druskininkai) ir birželio 18 d. 32,3 °C (Klaipėda). Taip pat atskiromis dienomis buvo viršyti ir kai kurių meteorologijos stočių paros rekordai. Šių metų birželis pagal vidutinę mėnesio oro temperatūrą tapo antru karščiausiu (18,7 °C) birželiu Lietuvoje nuo 1961 m. Pirmoji vieta priklauso 2019 m. birželio mėn (20,1 °C).

Informacija parengta remiantis PMO ir LHMT duomenimis.

TAIP PAT SKAITYKITE: 15min pasakojimai apie Lietuvos hidrometeorologijos tarnybą: kaip atrodo hidrologų darbas bei kaip sudaromos orų prognozės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius