Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2020 01 03 /15:56

Orų prognozė: šeštadienį siautės galingi vėjo gūsiai

Savaitgalį oro temperatūra svyruos keliais laipsniais aukščiau ar žemiau nulio, tačiau šeštadienio naktį ir pirmą dienos pusę Lietuvoje įsismarkaus vėjas. Daug kur tikėtini stiprūs gūsiai, o vakariniuose rajonuose jie gali siekti iki 25 m/s, 15min sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Edita Gečaitė.
Į Vilnių grįžta lietingi orai
Smarkus vėjas sulaužė skėtį / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Šeštadienis bus permainingas, naktį žadami įvairūs krituliai, daugiausia bus lietaus ir šlapdribos. Auštant rytiniuose rajonuose tikėtinas ir sniegas. Pasak sinoptikės, temperatūra bus tarp 1 laipsnio šalčio rytų Lietuvoje iki 4 laipsnių šilumos prie jūros. Vietomis gali susidaryti plikledis.

„Svarbiausia – antroje nakties pusėje vakariniuose rajonuose ims stiprėti vėjas. Jis ir penktadienį sustiprės, vėliau kiek aprims, o paryčiais iš naujo stiprės. Daug kur gūsiai sieks 15–20 m/s, o pajūryje – ir iki 23 m/s“, – įspėjo E.Gečaitė.

Ji pridūrė, kad vėjas smarkiai pūs ir pirmoje šeštadienio dienos pusėje: gūsiai išplis į daugelį šalies rajonų, sieks 15–20 m/s, o vietomis, ypač vakarų Lietuvoje – iki 22–25 m/s (90 km/val). LHMT feisbuke rašo, kad toks vėjas virš jūros pūs dar smarkiau ir sukels 3–5 m bangas.

Svarbiausia – antroje nakties pusėje vakariniuose rajonuose ims stiprėti vėjas.

„Dieną tikėtini trumpalaikiai, pasikartojantys krituliai: vyraus šlapdriba, kai kur – sniegas. Temperatūra pakils iki 1–5 laipsnių šilumos“, – komentavo E.Gečaitė.

LHMT Prognozių ir perspėjimų skyriaus vedėją Vida Ralienė pranešė, kad smarkų vėją lems Atlanto ciklonai, o šeštadienį per mūsų šalį praslinks net du šaltieji atmosferos frontai.

„O pagal penktadienio informaciją tikėtina, jog kitą savaitę galime sulaukti dar dviejų audrų“, – kalbėjo V.Ralienė.

Sekmadienio nakties metu daugelyje rajonų pasnigs, o dienos metu snaigės žadamos tik vietomis. Anot sinoptikės, temperatūra naktį bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, dieną nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

„Sekmadienį ir naktį, ir rytą bus plikledis. Vėjas nakties metu šiek tiek susilpnės, bet vietomis galimi 15–19 m/s gūsiai. Dieną vėjas bus apysmarkis, bet nebebus pavojingų gūsių, išskyrus pajūryje – ten vėjas pūs 16 m/s“, – aiškino E.Gečaitė.

Pirmadienis prasidės su krituliais: naktį negausiai snigs, o dieną – palis. Naktis bus gan šalta, oro temperatūra sieks 1–6 laipsnius šalčio, tik pajūryje bus silpnai teigiama temperatūra.

„Vėjas išliks apysmarkis, o gūsiai pajūryje naktį pasieks 15 m/s. Dieną pavojingų gūsių jau nenumatoma, o temperatūra kils 1–6 laipsnių šilumos. Ryte gal dar kur pasnyguriuos, o vėliau krituliai pereis į lietų“, – teigė sinoptikė.

O antradienis, pasak E.Gečaitės, bus rami diena, temperatūra bus silpnai teigiama. Daugelyje rajonų tikėtinas nedidelis lietus, dulksna, kai kur gali susiformuoti rūkai. O vėjas jau bus vidutinio stiprumo.

TAIP PAT SKAITYKITE: 15min pasakojimai apie Lietuvos hidrometeorologijos tarnybą: kaip atrodo hidrologų darbas bei kaip sudaromos orų prognozės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje