Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 03 /15:56

Orų prognozė: šeštadienį siautės galingi vėjo gūsiai

Savaitgalį oro temperatūra svyruos keliais laipsniais aukščiau ar žemiau nulio, tačiau šeštadienio naktį ir pirmą dienos pusę Lietuvoje įsismarkaus vėjas. Daug kur tikėtini stiprūs gūsiai, o vakariniuose rajonuose jie gali siekti iki 25 m/s, 15min sakė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Edita Gečaitė.
Į Vilnių grįžta lietingi orai
Smarkus vėjas sulaužė skėtį / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Šeštadienis bus permainingas, naktį žadami įvairūs krituliai, daugiausia bus lietaus ir šlapdribos. Auštant rytiniuose rajonuose tikėtinas ir sniegas. Pasak sinoptikės, temperatūra bus tarp 1 laipsnio šalčio rytų Lietuvoje iki 4 laipsnių šilumos prie jūros. Vietomis gali susidaryti plikledis.

„Svarbiausia – antroje nakties pusėje vakariniuose rajonuose ims stiprėti vėjas. Jis ir penktadienį sustiprės, vėliau kiek aprims, o paryčiais iš naujo stiprės. Daug kur gūsiai sieks 15–20 m/s, o pajūryje – ir iki 23 m/s“, – įspėjo E.Gečaitė.

Ji pridūrė, kad vėjas smarkiai pūs ir pirmoje šeštadienio dienos pusėje: gūsiai išplis į daugelį šalies rajonų, sieks 15–20 m/s, o vietomis, ypač vakarų Lietuvoje – iki 22–25 m/s (90 km/val). LHMT feisbuke rašo, kad toks vėjas virš jūros pūs dar smarkiau ir sukels 3–5 m bangas.

Svarbiausia – antroje nakties pusėje vakariniuose rajonuose ims stiprėti vėjas.

„Dieną tikėtini trumpalaikiai, pasikartojantys krituliai: vyraus šlapdriba, kai kur – sniegas. Temperatūra pakils iki 1–5 laipsnių šilumos“, – komentavo E.Gečaitė.

LHMT Prognozių ir perspėjimų skyriaus vedėją Vida Ralienė pranešė, kad smarkų vėją lems Atlanto ciklonai, o šeštadienį per mūsų šalį praslinks net du šaltieji atmosferos frontai.

„O pagal penktadienio informaciją tikėtina, jog kitą savaitę galime sulaukti dar dviejų audrų“, – kalbėjo V.Ralienė.

Sekmadienio nakties metu daugelyje rajonų pasnigs, o dienos metu snaigės žadamos tik vietomis. Anot sinoptikės, temperatūra naktį bus nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, dieną nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos.

„Sekmadienį ir naktį, ir rytą bus plikledis. Vėjas nakties metu šiek tiek susilpnės, bet vietomis galimi 15–19 m/s gūsiai. Dieną vėjas bus apysmarkis, bet nebebus pavojingų gūsių, išskyrus pajūryje – ten vėjas pūs 16 m/s“, – aiškino E.Gečaitė.

Pirmadienis prasidės su krituliais: naktį negausiai snigs, o dieną – palis. Naktis bus gan šalta, oro temperatūra sieks 1–6 laipsnius šalčio, tik pajūryje bus silpnai teigiama temperatūra.

„Vėjas išliks apysmarkis, o gūsiai pajūryje naktį pasieks 15 m/s. Dieną pavojingų gūsių jau nenumatoma, o temperatūra kils 1–6 laipsnių šilumos. Ryte gal dar kur pasnyguriuos, o vėliau krituliai pereis į lietų“, – teigė sinoptikė.

O antradienis, pasak E.Gečaitės, bus rami diena, temperatūra bus silpnai teigiama. Daugelyje rajonų tikėtinas nedidelis lietus, dulksna, kai kur gali susiformuoti rūkai. O vėjas jau bus vidutinio stiprumo.

TAIP PAT SKAITYKITE: 15min pasakojimai apie Lietuvos hidrometeorologijos tarnybą: kaip atrodo hidrologų darbas bei kaip sudaromos orų prognozės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius