Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 14

Rekordinę šilumą pakeis neigiama temperatūra

Pirmadienio dieną anticiklonas iš Lietuvos nesitrauks ir lems mūsų šalies orus. Debesų bus, tačiau žymesnis lietus mažai tikėtinas. Iki vidurdienio kai kur užsiliks rūkas. Nestiprus vėjas pasisuks iš pietryčių. Šiluma jau bus menkesnė, nei ankstesnėmis dienomis. Aukščiausia temperatūra įstengs pakilti vos iki 4-9 laipsnių šilumos.
Ruduo Pavilnių regioniniame parke
Ruduo Pavilnių regioniniame parke / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Antradienį anticiklonas trauksis, užleisdamas vietą iš šiaurės vakarų atslenkančiam ciklonui. Atmosferos slėgis kris, o tuo pačiu didės kritulių tikimybė. Daugelyje šiaurinių ir rytinių rajonų numatomas nedidelis lietus ar dulksna. Naktį vėl vietomis pamatysime rūką. Sukinėsis nestiprus besikeičiančios krypties vėjas. Šiluma bus menka. Naktį temperatūra pažemės iki 1–6, dieną pakils iki 5-10 laipsnių šilumos.

Trečiadienį kai kur dar užsiliks nedideli krituliai, daugiausia lietus. Vidutinio stiprumo šiaurės, šiaurės rytų vėjas prie Lietuvos priartins šaltesnių orų bangą. Naktį mėgins išlikti 0-4 laipsnių šiluma, bet kai kuriuose rajonuose jau galima tikėtis ir 1 laipsnio šalčio. Dieną teks susitaikyti su vos 1-6 laipsnių šiluma.

Tikslią ir ilgalaikę jus dominančios vietovės orų prognozę rasite čia – Orai.lt

Vietomis nedideli krituliai prognozuojami ir ketvirtadienio naktį. Yra tikimybė, kad kai kur pasirodys šlapdriba, nes vidutinio stiprumo vėjas atneš dar šaltesnį orą. Naktį atšals iki 0-5 laipsnių šalčio, dieną bus nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos. Sulaukus nedidelio šalčio, vietomis drėgnose, žemose vietovėse jau reikės pagalvoti ir apie plikledį.

Penktadienį sustiprėjęs anticiklonas kritulių nežada, bet žada dar šaltesnius orus. Naktį paspaus 3-8 laipsnių šaltis, dieną temperatūra sukinėsis apie nulį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius