Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ar tikrai tenoras Luciano Pavarotti užkulisiuose užkandžiams turėdavo makaronų?

Garsiojo italų tenoro Luciano Pavarotti tarp gyvųjų nebėra jau daugiau nei 16 metų, bet jo asmenybė vis dar domina gerbėjus. Internete platinama istorija, esą jis pasiruošdavo slaptų makaronų atsargų, kad galėtų užkąsti per pasirodymus. Ar tai yra tiesa, ar mitas, gimęs iš atlikėjo pomėgio daug ir skaniai valgyti?
Italų tenoras Luciano Pavarotti garsėjo pomėgiu valgyti skaniai ir daug
Italų tenoras Luciano Pavarotti garsėjo pomėgiu valgyti skaniai ir daug / Ekrano nuotr. iš „YouTube“

Išdavė operos vadovas?

Kad tenoras turėjęs šį keistą įprotį, neseniai paskelbė viena socialinio tinklo „Threads“ vartotoja. Ji pasidalijo straipsnio pavadinimu „Legendinis tenoras L.Pavarotti laikė slaptas makaronų atsargas, kad galėtų užkąsti per pasirodymus“ ekrano nuotrauka.

Moteris dar pakomentavo: „Normalizuokite makaronų užkandžius“.

Interneto paieškos sistema, įvedus šią antraštę, išmeta daugybę panašių straipsnių įvairiuose tinklalapiuose ir socialiniuose tinkluose.

Visur pateikiama daugiau mažiau ta pati informacija: kad L.Pavarotti turėjęs gerą apetitą ir mėgdavęs skaniai maitintis, taip pat – kad koncertams pasiruošdavęs makaronų ir jais užkandžiaudavęs.

Tačiau nė viename straipsnyje nenurodytas pastarosios informacijos šaltinis. Pavyzdžiui, kad apie šią silpnybę būtų prisipažinęs pats tenoras, kad apie tai būtų kalbėjęs jam maistą ruošdavęs žmogus. Juoba nesama kitų įrodymų – nuotraukų ar vaizdo įrašų, kuriuose būtų matyti pačios atsargos – makaronų pakeliai, iš kurių būtų greitai kas nors pagaminama, jau paruošti patiekalai ir pan.

Daugelyje tinklalapių remiamasi straipsniu, kuris balandžio pradžioje buvo publikuotas portale „Page Six“. Tai yra vienas pagrindinių pasaulyje žinių apie garsenybes ir pramogas šaltinis – JAV bulvarinio dienraščio „New York Post“ paskalų skiltis.

Kaip tik šio teksto ekrano nuotrauka pasidalijo minėta „Threads“ vartotoja.

„Page Six“ sužinojo, jog garsusis alkanasis tenoras L.Pavarotti užkandžiaudavo „Met“ teatre, kad atlaikytų pasirodymus“, – rašė tinklalapio žurnalistas.

Ekrano nuotr. iš pagesix.com/Informacija apie Luciano Pavarotti įprotį turėti pasiruošus makaronų kaip užkandį per pasirodymus buvo paskelbta paskalų skiltyje
Ekrano nuotr. iš pagesix.com/Informacija apie Luciano Pavarotti įprotį turėti pasiruošus makaronų kaip užkandį per pasirodymus buvo paskelbta paskalų skiltyje

„Slapti agentai pasakoja, kad vesdamas ekskursiją po „Met“ (Niujorko „Metropoliteno“ operos – red. past.) užkulisius, legendinis jos režisierius Peteris Gelbas svečiams teigė: „L.Pavarotti, kuris turėjo nepasotinamą apetitą, dažnai laikė užkulisiuose slaptas mėgstamų makaronų atsargas, kad galėtų tarp arijų nužengti nuo scenos ir užkąsti.“

Rašiniuose cituojamas vien operos, kuriame tenoras iš viso surengė 378 pasirodymus, vadovas P.Gelbas, bet ir tai netiesiogiai. Jo žodžius esą perdavė šnipai. Pats muzikas nėra viešai patvirtinęs, kad L.Pavarotti tikrai taip elgdavosi ar kad yra sakęs tokius žodžius.

Maistas šalia – 24 valandas per parą

Tiesa, net jei P.Gelbas nieko panašaus nesakė, tikėtina, kad tenoras galėjo taip elgtis. Apkūnaus stoto L.Pavarotti garsėjo pomėgiu skaniai ir daug pavalgyti.

Jo buvęs vadybininkas Herbertas Breslinas ne kartą buvo cituojamas sakęs, kad atlikėjas „mėgo muziką, moteris, maistą ir futbolą – tokia tvarka“.

„Scanpix“ nuotr./Luciano Pavarotti
„Scanpix“ nuotr./Luciano Pavarotti

Prieš keletą metų sukurtame dokumentiniame filme „Pavarotti“ vienas operos dainininkas pasakojo, esą tenoras, laukdamas jo apsilankymo per turą, paprašė atgabenti kilogramus tortellini (į koldūnus panašių virtinukų), parmezano ir saliamio.

Norėdamas šiek tiek susilaikyti nuo maisto, L.Pavarotti pereidavo prie vištienos, pupelių ir bulvių košės dietos. Pietus tuomet jis baigdavo trimis ledų rutuliukais – ketvirtasis likdavo indelyje.

Dainininko liokajumi 2004 m. per gastroles Jungtinėje Karalystėje dirbęs Simeonas Rosset dokumentiniame filme tikino, kad jam reikėjo nuolat veikiančios asmeninės virtuvės, įrengtos šalia miegamojo.

L.Pavarotti esą bijojo, kad, neturėdamas galimybės gauti šviežio maisto 24 valandas per parą, badaus. Tokia fobija esą radosi augant karo nukamuotoje ir maisto stokojančioje Italijoje.

VIDEO: Legendinis italų tenoras Luciano Pavarotti

„Vienas iš prašymų buvo kambarį šalia to, kuriame jis miegodavo, paversti maža virtuve, – Rono Howardo dokumentiniame filme pasakojo liokajus. – Įrengėme daug šaldytuvų, kuriuose privalėjome turėti labai konkrečių maisto produktų – neperdedant jų pakakdavo 20 žmonių pamaitinti.

Visą laiką turėjo būti trys kepti viščiukai. Visada būdavo šviežių makaronų. Mes visada turėjome turėti pomidorų – tam tikros rūšies itališkų pomidorų. Maistas nuolat keitėsi – jis visada buvo šviežias ir paruoštas valgyti.

15min verdiktas: trūksta konteksto. Ne paslaptis, kad garsusis italų tenoras L.Pavarotti mėgo pavalgyti. Tačiau pranešimo, esą jis užkulisiuose turėdavo makaronų, kad galėtų užkąsti per pasirodymus, šaltinis yra ne jis pats, o gandai, kad taip sakęs Niujorko „Metropoliteno“ operos vadovas. Ši informacija buvo paskelbta paskalų skiltyje.

Ekrano nuotr. iš „YouTube“/Italų tenoras Luciano Pavarotti garsėjo pomėgiu valgyti skaniai ir daug
Ekrano nuotr. iš „YouTube“/Italų tenoras Luciano Pavarotti garsėjo pomėgiu valgyti skaniai ir daug

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, ja siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius