Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 14 /14:13

Austrija nebesusitvarko su pabėgėliais – siunčiama kariuomenė

Apie 2,2 tūkst. Austrijos ginkluotųjų pajėgų narių bus pasiųsti padėti suvaldyti migrantų antplūdį, kai šalies sienas kerta tūkstančiai atvykėlių, pirmadienį pranešė vyriausybė.
Migrantai autobusais vežami prie sienos su Austrija
Migrantai autobusais vežami prie sienos su Austrija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Policijai ir Austrijos vidaus reikalų ministerijai reikia pagalbos – joms reikia Austrijos armijos pagalbos“, – kancleris Werneris Faymannas sakė kitą dieną po to, kai Vokietija atnaujino sienų kontrolę, todėl tūkstančiai žmonių faktiškai įstrigo Austrijoje.

Austrija paseks Vokietijos pavyzdžiu ir laikinai atkurs sienų kontrolę, mėgindama suvaldyti pabėgėlių antplūdį, pirmadienį nurodė vidaus reikalų ministrė, paskelbdama sprendimą, kuris taps dar vienu smūgiu Šengeno zonai.

„Taip, mes elgsimės kaip pasielgė Vokietija – tai reiškia, kad laikina sienos kontrolė Šengeno ribose yra leidžiama, ir mes vykdysime šią laikiną sienų kontrolę“, – ministrė Johanna Mikl-Leitner sakė žurnalistams Briuselyje.

Vokietija prabilo apie milijoną

Vokietijai šiais metais gali tekti priimti milijoną pabėgėlių, nors anksčiau prognozuota, kad rekordinis migrantų skaičius gali siekti 800 tūkst., pirmadienį pareiškė vicekancleris Sigmaras Gabrielis.

„Esama daug ženklų, kad Vokietija šįmet priims ne 800 tūkst. pabėgėlių, kaip prognozavo Vidaus reikalų ministerija, bet milijoną“, – rašė vicekancleris savo centro kairiosios Socialdemokratų partijos nariams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius