Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos „masinių neramumų koordinatoriumi“ paskelbto verslininko žmonos išpažintis: tai – košmaras

Baltarusijos valdžia paskelbė, kad šalies sostinėje Minske sulaikyti „masinių neramumų koordinatoriai“. Vienas jų kaltinamas ir mokėjęs protestuotojams pinigus. Daugiau detalių nepateikta, tačiau Baltarusijos nepriklausoma žiniasklaida išsiaiškino, kas tie sulaikytieji. Asmuo, kaltinamas protestuotojams mokėjęs pinigus, pasirodo, yra vietos verslininkas, pardavęs automobilį ir už jį gautus pinigus nešęsis namo, tačiau kieme buvęs brutaliai sulaikytas pareigūnų.
Michailas ir Jekaterina Simakovai
Michailas ir Jekaterina Simakovai / Šeimos albumo nuotr. iš tut.by

Baltarusijos sostinėje sulaikyti „masinių neramumų koordinatoriai“, vienas iš kurių vadovavo bendražygių veiksmams būdamas viešbutyje, pranešė valstybinė naujienų agentūra BelTA.

„Vienas iš sulaikytųjų, minskietis, buvo užsisakęs kambarį viešbučio „Baltarusija“ 17-ame aukšte. Iš ten ir koordinavo akcijas. Vyras vadovavo trijų jam pavaldžių asmenų veiksmams. Pastarieji savo ruožtu vadovavo šimtams“, – nurodė valstybinė agentūra BelTA.

Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos spaudos tarnyba naujienų agentūrai „Interfax“ patvirtino, kad buvo sulaikyti masinių neramumų koordinatoriai, tačiau daugiau jokių detalių nepateikė.

VIDEO: Po ginčytinų prezidento rinkimų Baltarusijoje įsižiebė protestai: žmonės reikalauja demokratijos

Nepriklausomas naujienų portalas tut.by skelbia, kad „neramumų koordinatoriumi“, kuris buvo sulaikytas su pinigais, paskelbtas vietos verslininkas Michailas Simakovas.

Jo žmona Jekaterina Simakova tut.by papasakojo vyro sulaikymo istoriją.

Pasak moters, jos vyras buvo sulaikytas šalia namų. „Vakar 21.30 val. vakaro grįžom namo iš pasivaikščiojimo. Aš su vaikais spėjome pakilti į butą, o vyras nuėjo nusipirkti alaus. Grįžęs spėjo paskambinti į domofoną, bet staiga pasigirdo riksmai. Pribėgau prie lango, matau, kad privažiavo mašina, iš visų pusių subėgo civiliais drabužiais vilkintys vyrai ir pradėjo laužti mano vyrui rankas. Aš spėjau vienomis kojinėmis išbėgti į lauką ir pradėjau šaukti: „Padėkite! Plėšia!“ Vyras turėjo apie 9 tūkstančius dolerių, nes išvakarėse pardavė mašiną. Jis yra verslininkas, užsiima automobilių pardavimu“, – pasakojo moteris.

Antradienio vakarą J.Simakova milicijai parašė pareiškimą apie vyro dingimą.

M.Simakovui – 36 metai. Jo žmona tvirtina, kad šeima prieš kelias dienas į Minską grįžo iš vasarnamio. Rengėsi į darželį užrašyti jaunesniąją dukrą. Jos teigimu, vyras nėjo į protesto akcijas. Anot moters, Michailas yra namisėda, šeimos žmogus.

VIDEO: Antroji protestų naktis: skraidė Molotovo kokteiliai, specialiosios pajėgos vaikė protestuotojus

Trečiadienį, kai Baltarusijoje vėl pradėjo veikti internetas, J.Simakova ėmė skaityti naujienas ir sužinojo, kad jos vyras kaltinamas koordinavęs protestuotojus. Esą jį sulaikant rasta daugiau nei 10 tūkstančių dolerių, kurie buvo skirti sumokėti protestuotojams. Valstybinė žiniasklaida taip pat skelbė, jog M.Simakovas jį sulaikant aktyviai priešinosi, o vienam pareigūnui net sulaužė nosį.

Valstybinėje žiniasklaidoje taip pat buvo paskelbtas vaizdo įrašas, kuriame matyti jau sulaikytas M.Simakovas ir pas jį rasti pinigai.

– Tai jūsų pinigai? – klausia vyriškas balsas.

– Taip, – atsako M.Simakovas.

– Kokia suma?

– Nepamenu. 9 tūkstančiai dolerių.

– Iš kur juos gavote?

– Mano pinigai, uždirbau.

Vaizdo įraše M.Simakovas tvirtina, kad niekam šių pinigų nemokėjo. Vyras vaizdo įraše pusnuogis. Ant jo peties matyti žaizda.

J.Simakova tvirtina, kad jos vyro turėti pinigai gauti pardavus automobilį. Ji tut.by net pateikė rugpjūčio 10 d. su automobilio pirkėju pasirašytą sutartį.

„Automobilyje, kuris privažiavo prie mūsų namo, buvo vyrai civiliais drabužiais, jie nepateikė savo pažymėjimų, tad natūralu, kad mano vyras priešinosi. Mes manėme, kad tai apiplėšimas. Jį mušė labai smarkiai. Kaimynai jiems šaukė: „Ką jūs darote? Jie taikūs žmonės.“ Mūsų dukros – 2 ir 9 metų – viską matė pro langą. Aš nežinau, ką mums daryti. Prašau, padėkite. Dukros pamatė tėtį per televizorių, verkia, tai kažkoks košmaras“, – pasakojo moteris. Beje, ji tvirtina, kad pareigūnai sumušė ne tik vyrą, bet ir ją. Tai liudija ir medicinos įstaigoje gauta pažyma.

Sulaikyti ir du aktyvistai iš Rusijos

Tarp asmenų, kurie Minske buvo sulaikyti ir įvardyti „neramumų provokatoriais“, yra ir Rusijos organizacijos „Atvira Rusija“ aktyvistai Artiomas Važenkovas ir Igoris Rogovas. Apie jų sulaikymą patvirtino Baltarusijos Tyrimų komitetas. A.Važenkovas ir I.Rogovas į Baltarusiją atvyko stebėti rinkimų, bet Baltarusijos valdžia teigia, kad jie neturėjo reikiamos akreditacijos. Tiesa, I.Rogovas jau paleistas, gavęs nurodymą nedelsiant palikti Baltarusiją.

Sulaikymo metu A.Važenkovas ir I.Rogovas taip pat buvo smarkiai sumušti.

VIDEO: Baltarusijoje trečią dieną iš eilės nerimsta protestai: specialiosios pajėgos areštuoja ir puldinėja praeivius

Suimta tūkstančiai protestuotojų

Baltarusijoje po ginčijamų prezidento rinkimų jau tris naktis iš eilės vyko protesto akcijos ir demonstrantų susirėmimai su milicija.

Protestuotojai piktinasi autoritariniam lyderiui Aliaksandrui Lukašenkai lojalios Centrinės rinkimų komisijos paskelbtais rinkimų rezultatais, kuriais remiantis, jis surinko 80,08 proc. balsų, o pagrindinė jo varžovė Sviatlana Cichanouskaja – 10,9 proc. balsų.

Per protesto akcijas vienas žmogus žuvo, daugiau kaip 200 buvo hospitalizuoti. Vidaus reikalų ministerija praneša, kad rugpjūčio 10-osios naktį buvo sulaikyta daugiau kaip 3 tūkst. asmenų, rugpjūčio 11-osios naktį – per 2 tūkstančius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius