Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama atšaukė apsilankymą Tadž Mahal mauzoliejuje

JAV prezidentas Barackas Obama atšaukė planus per savo būsimą vizitą Indijoje apsilankyti Tadž Mahal mauzoliejuje, šeštadienį pranešė šalies žiniasklaida.
JAV prezidentas Barackas Obama
JAV prezidentas Barackas Obama / „Scanpix“/AP nuotr.

B.Obama garsųjį Indijos paminklą meilei turėjo apžiūrėti antradienį, drauge su žmona Michelle Obama, baigiantis jo trijų dienų vizitui Indijoje.

Buvo pasamdyta šimtai valytojų šiam balto marmuro mauzoliejui išblizginti, tačiau dabar „Hindustan Times“ interneto svetainė citavo anoniminius indų pareigūnus, sakiusius, jog B.Obama sutrumpins savo vizitą Indijoje, kad nuskristų į Saudo Arabiją mirus šios šalies karaliui Abdullah.

„The Hindu“ interneto svetainė paskelbė panašų pranešimą ir citavo šaltinį vyriausybėje, kuris sakė: „Įmanoma, kad jis galėtų išvykti iš Indijos anksčiau“.

Baltieji rūmai vėliau patvirtino, kad JAV prezidentas vyks į Rijadą.

„Prezidentas Obama ir pirmoji ponia vyks į Rijadą antradienį, sausio 27 dieną, atiduoti pagarbą karaliui Salmanui bin Abdulazizui ir velionio karaliaus Abdullah bin Abdulazizo šeimai“, – sakoma Baltųjų Rūmų atstovo Josho Earnesto pranešime.

B.Obama Indijoje susitiks su premjeru Narendra Modi ir taps pirmuoju savo pareigas einančiu JAV prezidentu, garbės svečio teisėmis dalyvausiančiu Respublikos dienos parade. Šis B.Obamos vizitas Indijoje bus antras per tą laiką, kai jis dirba JAV lyderio poste.

Novaturo nuotr./Tadž Mahalas
Novaturo nuotr./Tadž Mahalas

Analitikai sako, kad kvietimas dalyvauti pirmadienį įvyksiančiose Indijos Respublikos dienos iškilmėse akcentuoja naują artimumą tarp dviejų didžiausių pasaulio demokratijų.

Interviu, kuris buvo paskelbtas penktadienį, B.Obama sakė, jog „žvaigždės išsirikiavo“ taip, kad Jungtinės Valstijos ir Indija galėtų sudaryti pasaulinę partnerystę.

Apsilankymo Tadž Mahal mauzoliejuje atšaukimas atimtų iš pagrindinio Indijos turistų traukos objekto reklamą – tokiu metu, kai vyriausybė stengiasi didinti lankytojų skaičių.

„Twitter“ vartotojai suskubo dėkoti prezidentui už tai, kad buvo išvalytas tas mauzoliejus, kurį Agros mieste pastatė mogolų imperatorius Shahas Jahanas, savo mylimai imperatorienei, 1631 metais mirusiai gimdymo metu.

„Tai buvo tiesiog gudrus Obamos planas, kad Agra būtų išvalyta. Ačiū jums, Obama“, – parašė vartotojas „Anamika“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius