Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama: Egiptas nebelaikomas JAV sąjungininku

Barackas Obama trečiadienį per interviu „Telemundo“ pareiškė, kad Egipto vyriausybės atsakas į JAV ambasados užpuolimą Kaire bus kritiškas abiejų valstybių tarpusavio santykiams, rašo „The Huffington Post“.
Barackas Obama
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Aš nemanau, kad mes laikome juos sąjungininkais, tačiau mes jų nelaikome ir priešais“, – sakė JAV prezidentas apie Egipto vyriausybę.

„Tai yra nauja vyriausybė, kuri stengiasi surasti savo kelią“, – pridūrė jis pažymėdamas, kad valdžia buvo išrinkta demokratiškuose rinkimuose.

Pasak JAV vadovo, naujoji Egipto vyriausybė kartais elgiasi kaip JAV sąjungininkė, kartais – ne. B.Obama pabrėžė, kad Egipto vyriausybės reakcija į amerikiečių ambasados užpuolimą bus atidžiai sekama ir vertinama.

„Šioje situacijoje mes tikimės, kad jie pateiks atsaką į mūsų primygtinį reikalavimą, jog mūsų ambasada ir mūsų personalas būtų apsaugoti, o jeigu jų veiksmai rodys, kad jie neprisiima šios atsakomybės, tai bus tikrai didelė problema“, – kalbėjo JAV vadovas.

Šią savaitę Libijoje, Egipte ir Jemene prasidėjo neramumai prie JAV ambasadų. Musulmonai pradėjo protestus dėl antimusulmoniško ir islamo pranašą Mahometą įžeidžiančio filmo „Musulmonų nekaltybė“. Per ambasados užpuolimą Libijoje buvo nužudytas JAV ambasadorius Chrisas Stevensas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius