-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas domėjosi galimybe JAV panaudoti branduolinį ginklą

Respublikonų kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas toliau stebina. Buvęs respublikonų kongresmenas Joe Scarborough televizijos MSNBC laidoje paskelbė, kad skandalingasis milijardierius, prieš kelis mėnesius konsultuodamasis su „vienu užsienio politikos ekspertu“, per valandą tris kartus paklausė, kodėl Amerika, turėdama branduolinį ginklą, jo nepanaudoja, rašo „The Daily Telegraph“.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jei mes turime branduolinį ginklą, kodėl negalime jo panaudoti?“ – taip, anot J.Scarborough, skambėjo D.Trumpo klausimas neįvardijamam užsienio politikos ekspertui.

J.Scarborough maždaug dešimtmetį entuziastingai bičiuliavosi su D.Trumpu ir jį palaikydavo, tačiau šių metų gegužę susipyko. Buvęs Kongreso narys tada pareiškė: „Jis – nebe tas žmogus, kurį pažinojau.“

Apie D.Trumpo pokalbį su užsienio politikos ekspertu, kurio faktą, beje, kandidato štabas neigia, J.Scarborough esą sužinojo tik prieš kelias dienas, nors jis neva įvyko jau prieš kelis mėnesius.

Nauji kaltinimai D.Trumpui buvo mesti J.Scarborough savo vedamoje laidoje „Morning Joe“ kalbinant Michaeą Haydeną – buvusį JAV centrinės žvalgybos agentūros vadovą.

Paklaustas, ar jis pats ir kurie nors jo kolegos pataria D.Trumpui, kurio kompetencija tarptautiniais klausimais vis labiau abejojama, nacionalinio saugumo ir užsienio politikos klausimais, J.Haydenas atsakė: „Nė vienas.“

Joe Scarborough: „Jis tris kartus paklausė, kodėl negalime panaudoti branduolinio ginklo, jei juos turime.“

O tada prabilo J.Scarborough: „Turiu tai pasakyti ir turiu būti labai atsargus. Prieš kelis mėnesius užsienio politikos ekspertas – tarptautiniu lygiu – aplankė D.Trumpą, ir šis tris kartus uždavė klausimą apie branduolinio ginklo panaudojimą.

Jis tris kartus paklausė, kodėl negalime panaudoti branduolinio ginklo, jei juos turime.“

D.Trumpas ir anksčiau yra prieštaringai pasisakęs apie branduolinį ginklą – jis yra klausęs, kodėl jo negali tokios šalys kaip Japonija, Pietų Korėja ir Saudo Arabija. Milijardierius kartą taip pat atsisakė atmesti galimybę, kad toks ginklas gali būti mestas į kovą prieš vadinamąją „Islamo valstybę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius