Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Echo Moskvy“ žurnalistę su peiliu puolęs vyras nusiųstas priverstinai gydyti

Maskvos teismas penktadienį atleido nuo baudžiamosios atsakomybės radijo „Echo Moskvy“ žurnalistę Tatjaną Felgengauer pernai su peiliu užpuolusį Rusijos ir Izraelio pilietį ir nusiuntė jį priverstinai gydytis, pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.
Borisas Gricas
Borisas Gricas / „Sputnik“ nuotr.

Teisėja Jelena Abramova nurodė Borisą Gricą nusiųsti „į specializuotos medicinos įstaigos stacionarą ir taikyti jam prievartines medicininio pobūdžio priemones“.

Teismo sprendimu B.Gricas, kaip psichikos liga sergantis asmuo, yra atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės už visuomenei pavojingą veiksmą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos radijo stotyje „Echo Moskvy“ užpulta žurnalistė Tatjana Felgengauer
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos radijo stotyje „Echo Moskvy“ užpulta žurnalistė Tatjana Felgengauer

Išvakarėse prokuroras paprašė teismo dėl B.Grico nepakaltinamumo nusiųsti jį priverstinai gydyti. Pats atsakovas padarė baigiamąjį pareiškimą, kuriame nurodė, kad neketino nužudyti žurnalistės.

Pasak B.Grico, užpulti T.Felgengauer jį paskatino jos tariamas persekiojimas, pasireiškęs telepatine forma. Tyrėjams atsakovas tvirtino, kad taip nuo 2012 metų T.Felgengauer „kiekvieną naktį, pasinaudodama telepatiniu ryšiu, jį kankino“.

Per ankstesnius posėdžius T. Felgengauer detaliai papasakojo, kaip buvo užpulta. Pasak jos, ji nemačiusi, kaip radijo stoties patalpoje atsirado B. Gricas. „Kažkurią akimirką pajutau, kad man tvirtai griebia už kaklo, bet pagalvojau, kad kažkas nori originaliai pasisveikinti. Tada – smūgis. Pagalvojau, kad tai pjovimo įrankis, ašmenys buvo aštrūs, paskui pajutau smūgį, tarsi kirtį per veidą“, – sakė ji.

Pagal kaltintojų versiją, lėtine psichikos liga sergantis vyras 2017 metų spalio 23 dieną atėjo į radijo pastatą Naujojo Arbato gatvėje, pipirinėmis dujomis papurškė apsaugininkui į veidą ir liftu pakilo į 14 aukštą, kur įsikūrusi „Echo Moskvy“ redakcija.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos radijo stotyje „Echo Moskvy“ užpulta žurnalistė Tatjana Felgengauer
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos radijo stotyje „Echo Moskvy“ užpulta žurnalistė Tatjana Felgengauer

Svečių kambaryje pamatęs T. Felgengauer, B.Gricas, kaip nustatė tyrėjai, priėjo iš už nugaros ir lenktiniu peiliu mažiausiai du kartus smogė žurnalistei į kaklo sritį, smarkiai sutrikdydamas jos sveikatą. Žurnalistė užpuolikui aktyviai priešinosi, o atskubėjęs apsaugininkas jį sulaikė.

Po užpuolimo T.Felgengauer buvo nuvežta į Sklifosovskio greitosios pagalbos ligoninę ir buvo operuota. Šiuo metu ji yra pasveikusi ir vėl dirba radijuje.

Psichologų ir psichiatrų komisijos ekspertizė parodė, kad B.Gricas užpuolimo metu buvo nepakaltinamas. Jis serga paranoidine šizofrenija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius