Rusijos partizanai: gaisras FSB pastate Rostove prie Dono nebuvo nelaimingas atsitikimas

Rusijos partizaninis judėjimas „Juodasis tiltas“ prisiėmė atsakomybė dėl praėjusį ketvirtadienį Rostove prie Dono esančio Rusijos saugumo tarnybos (FSB) pastato teritorijoje kilusio milžiniško gaisro. Valdžios institucijos teigė, kad gaisras kilo dėl to, jog dėl trumpo sujungimo užsidegė sandėlyje buvę degalai ir tepalai. Tačiau „Juodasis tiltas“ teigia, jog tai buvo partizanų surengtas išpuolis.
Gaisras Rostove prie Dono
Gaisras Rostove prie Dono / „Reuters“/„Scanpix“

Rusijos partizaninis judėjimas „Juodasis tiltas“ prisiėmė atsakomybę už sprogimą ir gaisrą FSB pasienio tarnybos pastate Rostove prie Dono, pranešė judėjimo atstovai susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanale.

Grupuotė pripažino buvusi „incidento bendraautore“, tačiau nekomentavo, kas dar prisidėjo prie šio gaisro ir įgyvendino išpuolį.

„Pareigūnai sakė, kad įvyko trumpas sujungimas ir sprogo degalų talpyklos. Jie beveik nemelavo, bet yra niuansų“, – sakoma pranešime.

Rusijos tyrimų komitetas, prokuratūra ir Rostovo srities federalinė saugumo tarnyba šios informacijos kol kas nekomentavo.

Anksčiau Rostovo srities vadovas Vasilijus Golubevas teigė, kad gaisro priežastis buvo trumpas sujungimas, kuris sukėlė degalų ir tepalų talpyklų sprogimą, per kurį buvo sunaikintas pastatas, o gaisre žuvo mažiausiai penki asmenys.

Dar keturi žmonės buvo paguldyti į ligoninę, vienam iš jų prireikė operacijos.

„Juodasis tiltas“ yra partizaninis judėjimas, pasisakantis prieš Rusijos prezidento Vladimiro Putino politiką ir karą Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius