Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Irako Kurdistane per drono smūgį žuvo 3 žmonės

Irako autonominiame šiauriniame Kurdistane penktadienį per drono smūgį transporto priemonei žuvo trys žmonės, pranešė medikai ir saugumo pareigūnai.
Irako vėliava
Irako vėliava / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Irakas Kurdistanas

Dronas „taikėsi į civilinį lengvąjį automobilį“ Kalaro mieste Kurdistano pietryčiuose, sakė saugumo pareigūnas, nesutikęs viešinti savo pavardės.

„Trys žmonės žuvo, o ketvirtas – kurdas iš Sirijos – buvo sunkiai sužeistas“, – sakė šaltinis.

Atsakomybės už drono smūgį kol kas niekas neprisiėmė.

Ataka įvykdyta du mėnesiai po to, kai Turkija pradėjo oro ir sausumos puolimą Irako šiaurėje, taikydamasi į separatistų Kurdistano darbininkų partijos (PKK) bazes ir treniruočių stovyklas.

PKK, kurią Ankara ir jos sąjungininkai Vakaruose laiko teroristine organizacija, nuo 1984 metų tęsia sukilimą prieš Turkijos valstybę, jau pareikalavusį dešimčių tūkstančių gyvybių.

Po drono atakos Kalare Turkijos Gynybos ministerija pranešė tame rajone, kur vykdo karinę operaciją, neutralizavusi „šešis PKK teroristus“.

Ministerijos atstovas, klausinėjamas naujienų agentūros AFP, sakė, kad „Kalaras yra daug toliau į pietus“ nei šis rajonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius