Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanados premjeras sureagavo į D.Trumpo paskelbtą draudimą

Kanados ministras pirmininkas Justinas Trudeau šeštadienį palankia žinute tviteryje paragino imigrantus atvykti į jo šalį. Tokia žinutė tapo visiška priešingybe JAV prezidento Donaldo Trumpo sprendimui uždrausti į šalį atvykti pabėgėliams ir musulmoniškų šalių piliečiams.
Justinas Trudeau
Justinas Trudeau / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Bėgantieji nuo persekiojimo, teroro ir karo, kanadiečiai jūsų laukia, ir nesvarbu, kokis yra jūsų tikėjimas. Įvairovė yra mūsų jėga, #sveikiatvykęįKanadą“, – tviteryje parašė J.Trudeau.

Tokią žinutę jis parašė praėjus dienai po D.Trumpo priimto įsako stabdyti visą JAV pabėgėlių perkėlimo programą mažiausiai 120 dienų, kol bus nustatytos naujos griežtos patikrinimo taisyklės.

Konkrečiai pabėgėliams iš Sirijos bus draudžiama patekti į JAV neribotą laiką, kol prezidentas pats paskelbs, kad jie nebekelia pavojaus.

Septynių musulmoniškų šalių (Irano, Irako, Libijos, Somalio, Sudano, Sirijos ir Jemeno) piliečiams 30 dienų nebus išduodamos vizos – nesvarbu, ar jie norėtų emigruoti į Ameriką, ar tik joje apsilankyti.

Tačiau vėliau federalinė teisėja iš dalies blokavo šį įsaką ir nurodė valdžiai nutraukti pabėgėlių ir kitų atvykėlių deportavimą JAV oro uostuose.

Po pokalbio su Vašingtonu Kanados pareigūnai vėlų šeštadienio vakarą paskelbė, kad Kanados piliečiams, turintiems dvigubą pilietybę, D. Trumpo apribojimai nebus taikomi.

„Mus patikino, kad su Kanados piliečiais, keliaujančiais su Kanados pasais, bus elgiamasi įprastai“, – sakė J.Trudeau atstovė Kate Purchase.

2011 metais atlikto gyventojų surašymo duomenimis, kas penktas Kanadoje gyvenantis žmogus gimė už šalies ribų. Tarp 2015 metų lapkričio ir šių metų sausio Kanada priėmė beveik 40 tūkst. Sirijos pabėgėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius