Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 07 03 /22:09

Į šaudynes Kopenhagoje pakliuvusi lietuvė: „Tik dėl atsitiktinumo likau gyva“

Danijos policija pranešė, sekmadienį per šaudynes viename Kopenhagos prekybos centre žuvo trys žmonės, yra sužeistų. Sulaikytas vienas asmuo. Šiame mieste esanti ir į šaudynes pakliuvusi lietuvė Rūta Jonuševičiūtė sakė, kad tikriausiai šaudė ne vienas žmogus. „Jis šaudė į žmones, paskui praėjo pro mane ir kitus. Mačiau jį taip arti. Mačiau sužeistus žmones“, – pasakojo ji.
Kopenhagos prekybos centre šaudyta, esama nukentėjusiųjų
Kopenhagos prekybos centre šaudyta, esama nukentėjusiųjų / „Scanpix“/AP nuotr.

Mieste šiuo metu esanti lietuvė R.Jonuševičiūtė feisbuke pranešė:

„Kopenhagoje, prekybos centre, vyksta šaudynės ir tik dėl atsitiktinumo likau gyva. Žmonės pradėjo bėgti, eskalatoriaus apačioje buvo dar vienas šaulys, o aš buvau viduryje. Jis šaudė į žmones, paskui praėjo pro mane ir kitus. Mačiau jį taip arti. Mačiau sužeistus žmones.

Tikriausiai šaudė ne vienas žmogus. Mes bėgome, tada jie šaudė iš važiuojančio automobilio. Aš pasislėpiau tualete šalia esančiame viešbutyje. Dabar esu saugi viešbučio kambaryje su kitais žmonėmis, Vibeke taip pat saugi. Tai super super super super super baisu!“

Facebook ekrano nuotr./Kopenhagoje esančios Rūtos žinutė feisbuke
Facebook ekrano nuotr./Kopenhagoje esančios Rūtos žinutė feisbuke

15min ji pasakojo, kad įvykio vietoje yra daug policijos pareigūnų, jie nurodė ir toliau slėptis.

„Panašu, jog areštavo vieną žmogų, bet iš nuotraukos man nepanašus į tą, kurį aš mačiau“, – sakė ji.

Apie 21 val. (vietos laiku) R.Jonuševičiūtė feisbuke pranešė, kad vis dar yra viešbutyje ir nežino, kada ir kaip galės sugrįžti namo.

„Vis dar viešbutyje, vis dar atrodo, kad nesaugu išeiti, neįsivaizduoju, kada galėsiu grįžti namo ir kaip ten patekti. Atrodo, kad gatvės uždarytos. Mūsų automobilis vis dar prekybos centre“, – rašo ji.

Sulaikytas danas

Danijos policija patvirtino, kad sulaikė vieną asmenį.

„Dėl šaudymo „Field's“ suimtas vienas asmuo. Šiuo metu nieko daugiau apie jo tapatybę pasakyti negalime“, – sakoma Kopenhagos policijos pranešime socialiniame tinkle „Twitter“.

AP naujienų agentūra rašo, kad sulaikytas įtariamasis šaulys – 22 metų amžiaus danas. Per spaudos konferenciją policijos atstovas Sorenas Thomassenas teigė, kad išpuolio metu žuvo keli žmonės, yra sužeistų. Jo teigimu, negalima atmesti teroristinio išpuolio versijos.

Kol kas nėra jokių požymių, kad įtariamasis turėjo bendrininkų, nurodė pareigūnai.

Aplink didelį „Field's“ prekybos centrą, esantį Amagerio rajone tarp miesto centro ir oro uosto, buvo dislokuotos policijos pajėgos, socialiniame tinkle „Twitter“ kiek anksčiau parašė Kopenhagos policija.

Danijos žiniasklaidos cituojami liudininkai teigė matę, kaip pasigirdus pirmiesiems šūviams daugiau nei 100 žmonių puolė prie prekybos centro išėjimo.

Policija paragino pastate esančius žmones laukti pareigūnų atvykimo viduje ir paragino kitus gyventojus nesiartinti prie šios teritorijos.

Vietos žiniasklaida paskelbė nuotraukų, kuriose matyti įvykio vietoje esantys ginkluoti policijos pareigūnai ir iš prekybos centro bėgantys žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius