-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 17 /21:31

Migrantų užgulta Kroatija prabilo apie sienos uždarymą

Vengrijai visiškai uždarius sieną su Serbija, šioje šalyje susikaupusi pabėgėlių banga plūstelėjo į pasienį su Kroatija. Čia kilo chaosas, o dalis migrantų pralaužė teisėsaugos užtvaras ir kirto sieną, praneša BBC.

Sykiu Kroatijos valdžia jau praneša ketinanti uždaryti sieną su Serbija. Toks sprendimas migrantų srautą veikiausiai nukreiptų į kitas ES šalis.

Per žingsnį nuo sienos uždarymo

Krizė Kroatijos-Serbijos pasienyje aštrėja. Staigią sienos apgultį patyrusi šalis jau svarsto kraštutinius sprendimus.

Kroatijos vidaus reikalų ministras Ranko Ostojićius pareiškė, jog jeigu per parą sieną kirs daugiau nei 8 tūkst. žmonių, siena su Serbija bus uždaryta.

Šalies prezidentė Kolinda Grabar-Kitarović nutarė padidinti kariuomenės parengtį. Tikėtina, kad kroatų kariškiai bus pasitelkti sienos apsaugos sustiprinimui, praneša Kroatijos naujienų agentūra HINA.

Pralaužė policijos liniją

Incidentas įvyko Tovarnike, kur tūkstantinei žmonių miniai sienos kirsti neleido specialiosios policijos pajėgos. Pabėgėlių minia turėjo laukti alinančiame karštyje, o po kelių valandų pamėgino pralaužti pareigūnų liniją.

Įvykio vietoje esantys BBC žurnalistai praneša, jog chaosas kilo, kai pareigūnai praleido keletą moterų ir vaikų. Miniai plūstelėjus į pareigūnų liniją, smurto jie nenaudojo, nebuvo nei guminių lazdų, nei ašarinių dujų.

„Mačiau, kaip šimtai braunasi pro vielinę tvorą ir bėga plento link. Vienas vyras bebėgdamas patyrė širdies smūgį“, - rašo BBC žurnalistas Fergalas Keane‘as.

Apytiksliais skaičiavimais, nuo trečiadienio Kroatijos sieną užgulė mažiausiai 7,3 tūkst. migrantų. Šis srautas – tiesioginis Vengrijos sprendimo padarinys. 2013 m. į Europos Sąjungą įstojusi Kroatija tampa alternatyviais vartais į bendriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius