Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijos politikai pasipiktino užsienio reikalų ministru – kaltina bauginant dėl pabėgėlių

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius pabėgėlių klausimu naudoja bauginimo taktiką, pareiškė vienas iš valdančiojo konservatyvaus Nacionalinio aljanso (NA) pirmininkų Raivis Dzintaras po antradienį įvykusio susitikimo su prezidentu Raimondu Vėjuoniu.
Latvijos ministras Edgaras Rinkevičius
Latvijos ministras Edgaras Rinkevičius / Twitter iliustr.

R.Dzintaras griežtai sukritikavo pirmadienį Užsienio reikalų ministerijos išplatintą pareiškimą, kuriame įspėjama apie galimas ilgalaikes politines, finansines ir teisines pasekmes, jei Latvija nepritars pabėgėlių priėmimui.

Pasak vieno iš Nacionalinio aljanso lyderių, šis pareiškimas yra bauginimo taktika.

„Užsienio reikalų ministrui tenka ginti poziciją, kuri yra nepopuliari ir kurios nepalaiko dauguma Latvijos gyventojų. Todėl, kai nebelieka kitų argumentų, pasitelkiama bauginimo taktika. Kitaip to nepavadinsi. Latvijos saugumą garantuos ne pabėgėlių, kuriuos mes priimsime, skaičius, bet bendra saugumo sistema, kuria pasikliauja visos jos narės“, – sakė R.Dzintaras.

Nacionalinio aljanso atstovai po susitikimo su prezidentu R.Vėjuoniu pakartojo savo poziciją, jog partija nepritaria papildomų pabėgėlių priėmimui. Pasak jų,  solidarumą su kitomis valstybėmis Latvija gali pademonstruoti skirdama kitokio pobūdžio pagalbą, pavyzdžiui, pasiųsdama savo pareigūnus padėti spręsti sparčiai augančios migrantų problemos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Raimondas Vėjuonis.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Raimondas Vėjuonis.

Vyriausybei perduotame Latvijos užsienio reikalų ministerijos dokumente taip pat buvo įspėjama, kad šalis rizikuoja netekti ES ir NATO narių paramos, pavyzdžiui, gali būti atsisakyta NATO karinio vaidmens Latvijoje stiprinimo.

Latvija nesutinka priimti papildomų pabėgėlių, nes tam griežtai nepritaria dvi iš trijų valdančiosios koalicijos partnerių – Nacionalinis aljansas bei centro dešinioji Žaliųjų ir valstiečių sąjunga.

Vidaus reikalų ministras Richardas Kozlovskis nevyko į pirmadienį Briuselyje vykusį ES ministrų susitikimą, nes šalis neturi parengusi pozicijos pabėgėlių klausimu.

Anksčiau Latvijos vyriausybė pritarė savanorišku pagrindu priimti 250 pabėgėlių, tačiau rugsėjo 9 dieną Europos Komisijos pateiktuose pasiūlymuose numatyta, kad šalis papildomai turėtų priimti dar 526 pabėgėlius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius