Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ambasadorius Egipte: evakuoti turistų nėra reikalo (nuotraukos)

Egipte tęsiantis neramumams, Lietuvos ambasada Kaire ragina turistus laikytis atsargumo priemonių, tačiau evakuoti lietuvių nenumatoma.
Neramumai Kaire
Neramumai Kaire / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvos ambasadorius Egipte Dainius Junevičius teigė, jog ambasada nuolat seka įvykius šalyje, tačiau šiuo metu nėra būtinybės evakuoti turistus. „Apie evakuaciją tikrai nėra kalbos. Ambasada tokių galimybių neturi, ir šiuo metu nėra reikalo“, – sekmadienį 15min.lt sakė D.Junevičius.

Sekmadienį paskelbta, jog JAV ambasada Kaire rekomenduoja amerikiečiams „kaip galima greičiau“ palikti Egiptą. Pirmadienį į Egiptą turėtų atskirsti lėktuvai, kuriais JAV piliečiai bus evakuojami į Europą. Lėktuvus į Egiptą esą siunčia ir Turkija.

Tačiau D.Junevičius teigia, jog ši informacija yra netiksli. „Kiek turiu žinių iš tos pačios JAV ambasados Kaire, ši informacija yra netiksli. Jie pataria tiems, kurie nori, išvykti savanoriškai, jei jie mano, kad jiems čia nesaugu. O apie jokias rekomendacijas išvykti privaloma tvarka ar evakuaciją tikrai nemanau, kad kalbėtų“, – sakė ambasadorius.

Apie evakuaciją tikrai nėra kalbos. Ambasada tokių galimybių neturi, ir šiuo metu nėra reikalo, – sakė D.Junevičius.Nors pranešama, kad Egipto kurortuose yra ramu, Lietuvos ambasadą pasiekė nepatvirtinta informacija, kad kai kuriuose kurortuose buvo užfiksuota plėšimo atvejų. „Kol kas mes į tai žiūrime atsargiai. Nemanome, kad yra grėsmės mūsų piliečiams“, – teigė D.Junevičius.

Didesni neramumai naktį užfiksuoti Kaire ir kituose didžiuosiuose miestuose. Suvaldyti neramumus Kaire buvo pasiųsta kariuomenė.

„Politiniai protestai tęsiasi, žmonės renkasi įprastinėse vietose ir, greičiausiai, kad nepasitrauks, kol nepasieks, ko reikalauja“, – sakė Lietuvos ambasadorius Kaire.

Ambasados žiniomis, didžiuosiuose Egipto miestuose Lietuvos turistų nėra, arba jų čia yra vienetai. Kurortuose atostogaujantys žmonės ekskursijų į Kairą nevežami. „Žinoma, yra Lietuvos piliečių, kurie Kaire gyvena nuolatos. Keliasdešimt, gal šimtas mūsų konsulinės registracijos sąrašuose. Jie, žinoma, paskambina, pasidomi, kokia padėtis, kokios mūsų rekomendacijos“, – teigė D.Junevičius.

Pagalbos į ambasadą Lietuvos piliečiai kol kas nesikreipė. „Nuo vakar ryto, kai atsirado mobilusis ryšys, iki šiandien sąrašuose atsirado 7 nauji žmonės, kurie pateikė mums savo telefonus, jei situacija pasikeistų“, – teigė ambasadorius.

Turizmo departamento duomenimis, Egipto kurortuose Šarm El Šeiche ir Hurgadoje ilsisi iki 800 turistų iš Lietuvos.

Užsienio reikalų ministerija ragina gyventojus neesant būtinybės susilaikyti nuo kelionių į Egiptą. Šioje šalyje esantys turistai raginami nevykti į didžiuosius miestus bei laikytis saugumo priemonių.

Egipte jau šeštą dieną tęsiasi chaosas – žuvo virš 100 žmonių, apie 2000 sužeisti. Kai kuriose šalies teritorijose policija sunkiai kontroliuoja situaciją, daugybė parduotuvių nusiaubtos plėšikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius