-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos kultūros atašė G.Michnevičiūtė: Niujorke – chaosas, riaušės, plėšikavimai

Lietuvos kultūros atašė Niujorke Gražina Michnevičiūtė savo paskyroje „Facebook“ aprašė šį JAV didmiestį apėmusį chaosą ir smurtą bei pasidalijo lietuvių užfiksuotais nusiaubto Niujorko vaizdais.
Protestai Amerikoje
Protestai Amerikoje

„Šiandien protestai dėl George'o Floydo mirties toliau ritasi ir per Niujorką. Nuo 15 val. iki 22 val. tūkstančiai niujorkiečių pradėjo plūsti į visų pagrindinių Niujorko rajonų gatves.

Jau prieš pietus Niujorko centre parduotuvių savininkai ėmė užkalinėti vitrinas, dingo iš gatvių gėlių vazonai ir uždaromos karantininiu režimu veikusios įstaigos. Sekmadienio vėlyvą vakarą miestas skendėjo chaose: vyko protestuotojų susirėmimai su policija, riaušės ir plėšikavimai. Niujorko gubernatorius Andrew Cuomo šiandien pranešė, jog Niujorko mieste įvedama komendanto valanda nuo 23 val. iki 5 val. ryto.

VIDEO: Žiaurumu pratrūkę protestai JAV toliau kelia chaosą: kas įžiebė visuomenės pyktį – priežastys ir pasekmės

Niujorko viešosios bibliotekos prezidentas Anthony W. Marxas šiandien išplatintame laiške „Apmąstymai apie šį momentą“ taikliai apibūdino pastarųjų dienų ir mėnesių jauseną, ką visi išgyvena šiandien Niujorko mieste: „Tai precedento neturintis momentas JAV istorijoje; visi tai jaučiame. Pandemija ir toliau kelia didelį iššūkį visiems, o daugeliui ji buvo tragiška. Dabar siaubą kelianti George'o Floydo mirtis Mineapolyje ir įvykę protestai dar labiau verčia mus visus susimąstyti. COVID-19 išdidino ir atskleidė mūsų giliausiai užslėptas nesėkmes ir trūkumus. Mes palaikome juodaodžių bendruomenę, mums skauda širdis dėl šalies, kurią padalino rasinė neteisybė, arogancija ir neapykanta. Sunku neliūdėti, nepykti ir rasti vilties“, – rašo G.Michnevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius