Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mįslinga istorija Rio: rusų diplomatu apsimetęs vyras užpuoliką nušovė jo paties ginklu

Olimpinių žaidynių starto išvakarėse netoli Olimpinio kaimelio įvyko dramatiškas užpuolimas. Vyras, kuris iš pradžių buvo įvardintas kaip rusų diplomatas, apsigynė nuo jį puolusio vyro – iš plėšiko atėmė ginklą ir juo jį nušovė į galvą, rašo „The Guardian“.
Ginkluotas jaunuolis Rio de Žaneire
Ginkluotas jaunuolis Rio de Žaneire / „Scanpix“/AP nuotr.

Vietos policijos teigimu, incidentas gatvėje, jungiančioje Olimpinį kaimelį su miesto centru, įvyko vidurdienį – vos šia gatve pranešus olimpinį deglą.

Pirminiuose pranešimuose žiniasklaida citavo Rio policiją, kuri teigė, kad užpuoliką nušovė Rusijos konsulate dirbantis vicekonsulas, brazilų advokatas Marcosas Cesaras Feresas Braga.

Tačiau Rusijos pareigūnai paneigė, kad koks nors konsulato darbuotojas dalyvavo tokiame incidente. Rusijos generalinis konsulas Vladimiras Tokmakovas Rio sakė, kad tokia informacija žiniasklaidoje neatitinka realybės. Jis taip pat teigė, kad visi darbuotojai konsulate yra Rusijos piliečiai ir jų pavardės yra rusiškos.

V.Tokmakovas neatmetė, kad užpuoliką nušovęs vyras galėjo tiesiog pameluoti, kad dirba diplomatinį darbą.

Vėliau Brazilijos Folha.uol.com pranešė, kad apsišaukėlis diplomatas yra brazilas, kuris naudojosi padirbtais dokumentais ir apsimetinėjo rusų diplomatu.

Kaip informavo policija, vyras savo automobilyje BMW X6 sėdėjo su žmona ir dukra, kai prie jų su dviem motociklais prisiartino du vyrai. Vienas jų su ginklu išdaužė vairuotojo langą ir pareikalavo atiduoti rankinį laikrodį. Tačiau vyras griebė užpuoliką už rankos, įtraukė jį į automobilį, atėmė ginklą ir juo nušovė patį užpuoliką. Kitas motociklininkas pabėgo.

Nusikalstamumas Rio de Žaneire – didelė problema atvykstantiems į žaidynes. Jau yra apvogti keli sportininkai, tarp jų – ir Lietuvos irkluotoja Milda Valčiukaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius