Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Molenbeko merė paduos britę žurnalistę į teismą: šį Briuselio rajoną išvadino „Europos džihadistų sostine“

Belgijos sostinės Briuselio rajono Molenbeko, neretai pavadinamo erdve, kurioje tarpsta radikalūs musulmonai, merė Francoise Schepmans pareiškė paduosianti britę žurnalistę Katie Hopkins į teismą už tai, kad ji pavadino šį kvartalą „Europos džihadistų sostine“, skelbia „Politico“.
Katie Hopkins
Katie Hopkins / „Twitter“ nuotr.

„Tai, ką padarė ši žurnalistė, yra nedovanotina, – pasipiktino F.Schepmans, – Savo komentarais ji parodė norą pakenkti Molenbekui.“

Ką K.Hopkins padarė? Britė praėjusią savaitę susistabdė F.Schepmans gatvėje ir pradėjo jos klausinėti apie tariamą vietos pareigūnų nesugebėjimą sulaikyti Salah Abdeslamo – vieno iš 2015-ųjų atakų Paryžiuje vykdytojų. Užpuolikas buvo žinomas policijai.

Molenbeko merė, kuri dabar teigia nežinojusi, kad kalbasi su žurnaliste ir kad jų pokalbis filmuojamas, atsakė, jog ne vietos, o federaliniai pareigūnai turėjo sulaikyti S.Abdeslamą. Minutės trukmės įrašas vėliau buvo įkeltas į „Twitter“.

„Prie manęs gatvėje dažnai prieina žmonės, kurie nori pasikalbėti apie gyvenimą rajone, bet jie paprastai nusiteikę teigiamai. Ji (Katie Hopkins, – red.) sėdėjo ant suoliuko, ir aš nė nemaniau, kad ji – žurnalistė.

Bet ji vis kalbėjo apie tą patį dalyką, nors aš jai kelis kartus paaiškinau, kaip yra iš tiesų. Tai mane sutrikdė ir aš nuėjau“, – pasakojo F.Schepmans.

„Twitter“ nuotr./Francoise Schipmans
„Twitter“ nuotr./Francoise Schipmans

K.Hopkins tą pačią dieną taip pat paskelbė žinutę „Twitter“, kurioje mirgėjo ir Briuselyje nufilmuotas gaisras – tiesa, ne Molenbeke, o visai kitame miesto rajone.

Žurnalistė pareiškė, kad „sprogimas“ įvyko Molenbeke, kurį pavadino „Europos džihadistų sostine“ Esą incidentas susijęs su ramadano – švento musulmonų pasninko mėnesio – pradžia.

„Ši žinutė pavaizdavo Molenbeką kaip Europos džihadistų sostinę. Ji puola visus mūsų rajono gyventojus – negalime leisti tam toliau tęstis“, – tvirtino rajono merė, pridūrusi, kad apie incidentą informuos JAV televiziją „Fox News“, su kuria reguliariai bendradarbiauja K.Hopkins.

Pati britė savo tinklalapyje therebel.media pareiškė, kad Molenbeko merė ją duoda į teismą „už nusikaltimą pavadinimu žurnalistika“, ir paprašė skaitytojų paremti ją pinigais.

Realybės šou prieš 11 metų išgarsėjusi K.Hopkins vėliau ėmė rašyti skiltis bulvariniams britų dienraščiams – „The Sun“ ir „Daily Mail“. Politikai, aktyvistai ir žurnalistai puola ją dėl skleidžiamo rasizmo ir šmeižto apie migrantus, ypač – musulmonus.

2016 metais „Daily Mail“ turėjo sumokėti 150 tūkst. svarų sterlingų vienai musulmonų šeimai, kurią K.Hopkins buvo klaidingai apkaltinusi ryšiais su ekstremistais. Pernai iš K.Hopkins daugiau nei 100 tūkst. svarų prisiteisė ir apšmeižtas belytis rašytojas Jackas Monroe.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius