Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muamaro Kadhafi moterys skaistuolės-smogikės: kur jos dingo?

Pasaulį apkeliavo daugybė nuotraukų, kuriose Muamarą Kadhafi lydi vadinamosios „skaistuolės smogikės“. Tokie ryškūs vaizdai daugeliui kelia ir dviprasmiškų minčių.
M.Kadhafi moterys-smogikės
M.Kadhafi moterys-smogikės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tarkime, 2010 metais į Romą susitikti su Italijos premjeru Silvio Berlusconi Muamaras Kadhafi skrido lydimas pečiuitų, gerai treniruotų moterų pulko.

Tačiau, prasidėjus revoliucijai, o vėliau ir pilietiniam karui, moterų, ginkluotų Kalašnikovo automatais, šalia Kadhafi nebesimato. Jį supa vyrai arba aktyviai palaikantys žaliomis vėliavomis ginkluoti Tripolio gyventojai.

Sklando kelios pačios populiariausios versijos, kur dingo „skaistuolės-smogikės“. Viena iš jų, kad nenuspėjamo būdo Kadhafi jas atleido, nes buvo nepatenkintas darbu. Kita, kiek įtikinamesnė, kad moterys-smogikės gyvena Tripolyje, Kadhafi bunkeryje. Ten jų nepasiekia britų ir amerikiečių sparnuotosios raketos. Taip diktatorius saugo savo didžiausią turtą – moteris, kurios jau ne kartą yra išgelbėjusios jam gyvybę. Kai islamo fundamentalistai 1998 m. iš pasalų užpuolė M.Kadhafi kortežą, viena sargybinė uždengė Libijos lyderį savo kūnu ir žuvo, dar septynios buvo sužeistos.

Seksualios ar nekaltos?

Muamaro Kadhafi sargybinės kelia daugybę apkalbų ir spėlionių. Vieni šaltiniai teigia, kad Kadhafi renkasi į sargybines tik nekaltas mergeles. Kiti kalba apie šių moterų seksualumą. Tačiau, turint omeny, kad lytiniai santykiai Libijoje iki vestuvių draudžiami, o šios moterys netekėjusios, labiau tikėtina „nekaltoji“ versija.

Kita vertus, neneigiama, kad Kadhafi savo ištvermingąsias sargybines palepina manikiūrais, pedikiūrais ir kitais moteriškais džiaugsmais.

Tačiau daugelis žurnalistų sutinka su esmine mintimi: šios moterys, po kamufliažine apranga slepiančios savo grožį, už savo diktatorių atiduos gyvybę ir kovos iki paskutinio kraujo lašo.

M.Kadhafi sargybinės pareigos yra prestižinės ir gerai apmokamos. Iš pradžių kandidatės dalyvauja specialiuose mokymuose. Sklando legendos apie žiaurius išbandymus, kuriuos joms tenka atlaikyti. Tos, kurios išlaiko egzaminą, tampa žudikėmis ir kovos menų meistrėmis.

M.Kadhafi tiki moterų šeštuoju jausmu. Neva jos greičiau už vyrus pajunta pavojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius