Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nerimas dėl E.coli bakterijos Prancūzijoje auga: į ligoninę pateko jau 7 vaikai

Šiaurinėje Prancūzijos dalyje į ligoninę pateko septyni vaikai, valgę bakterijomis Escherichia coli užkrėstų mėsainių, ketvirtadienį pranešė pareigūnai, perspėjantys dėl galimo bakterijų sukeltų infekcijų protrūkio.
„Lidl“ parduotuvė
„Lidl“ parduotuvė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visi vaikai ragavo Prancūzijos gamintojo SEB šaldytų mėsainių pusfabrikačių, žaliava kuriems galėjo atkeliauti iš Vokietijos.

Pasak gamintojo, mėsa produktams yra tiekiama iš skerdyklų trijose Europos šalyse ir toliau perdirbama Prancūzijoje.

Anot pareigūnų, manoma, kad šios bakterijos nėra mirtinai pavojingos Vokietijoje nustatytos Escherichia coli bakterijų atmainos, nuo kurios sukeltų infekcijų jau mirė 38 žmonės ir dar daugiau nei 3 tūkstančiai susirgo.

„Mėsainiams gaminti naudojama mėsa iš Vokietijos, iš Belgijos ir iš Olandijos, – sakė kompanijos SEB generalinis direktorius Guy Lamorlette'as. – Turime kelis tiekėjus, todėl turėsime palaukti tyrimų išvadų, kad galėtume nustatyti, kurio iš jų mėsa yra užkrėsta“.

Mėsainiams gaminti naudojama mėsa iš Vokietijos, iš Belgijos ir iš OlandijosŠiauriniame Prancūzijos Lilio mieste esančios Regioninės sveikatos apsaugos agentūros atstovas naujienų agentūrai AFP pranešė, kad trečiadienį į Lilio miesto ligoninę iš skirtingų Pa de Kalė rajono vietų pateko šeši nuo pusantrų iki aštuonerių metų amžiaus vaikai, kurie skundėsi pilvo skausmais ir viduriavo su krauju.

„Jie yra sunkios, bet ne jaudinančios būklės. Pavojaus jų gyvybėms nėra“, – sakė pareigūnas.

Septintas vaikas į ligoninę pateko ketvirtadienį.

Mėsainiai su prekės ženklu „Steaks Country“ buvo pirkti vokiečių parduotuvių tinkle „Lidl“. Tinklo administracija ir SEB vadovai patvirtino, kad mėsainiai, nuo kurių galėjo užsikrėsti vaikai, jau išimti iš prekybos Prancūzijoje.

Europos Komisija sakė gavusi informacijos apie naują E.coli protrūkį Prancūzijoje, tačiau užkrėstos „mėsos kilmės šalis dar nenustatyta“, sakė Europos sveikatos apsaugos komisaro Johno Dalli atstovas spaudai.

„Nėra reikalo ieškoti palyginimų su Vokietija, nes tai nėra ta pati E.coli bakterijos atmaina. Ji yra kitokia, nors ir tokia pat stipri“, – pridūrė pareigūnas.

Pasak SEB vadovo G. Lamorlette, užkrato šaltinis kol kas nepatvirtintas.

„Nemanau, kad klaidinga (teigti, jos užkratas buvo mėsainiuose), tačiau kol kas dar niekas nepatvirtinta. Yra tokia galimybė, ir viskas. Prieš ką nors sakydami turime sulaukti tyrimų rezultatų“, – sakė jis.

Pasak gamintojo, į gamyklą patenkanti mėsa buvo kruopščiai tikrinama ir pripažinta tinkama naudoti žmonių maisto gamybai. Viena susirgimų priežastimi gali būti vartotojų aplaidumas – produktai galėjo būti nepakankamai termiškai apdoroti arba pakartotinai užšaldyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius