-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nigerijos prezidentas: „Boko Haram“ lyderis yra sužeistas

Nigerijos prezidentas Muhammadu Buhari sekmadienį sakė, kad „Boko Haram“ lyderis Abubakaras Shekau yra sužeistas. Tai yra pirmas jo komentaras dėl kariškių tvirtinimų, kad džihadistų lyderiui buvo smogta per ataką.
Abubakaras Shekau
Abubakaras Shekau / „Scanpix“/AP nuotr.

Nigerijos ginkluotosios pajėgos antradienį paskelbė, kad A.Shekau buvo sužeistas per smūgį iš oro „Boko Haram“ bastionui miškuose, bet daugiau pareiškimų ar jo būklės įrodymų nebuvo.

„Mes sužinojome, kad per Nigerijos oro pajėgų antskrydį jis buvo sužeistas“, – sakoma M.Buhari pareiškime iš Nairobio, kur jis dalyvauja vienoje plėtros konferencijoje.

„Tikrai jų aukščiausia hierarchija ir žemesni kadrai turi problemą, – sakė M.Buhari. – Jie nėra užėmę jokios teritorijos ir yra pasidaliję į mažas grupes, atakuojančias lengvus taikinius.“

Pasak M.Buhari, A.Shekau buvo „išstumtas“ iš grupuotės. Prezidento žodžiai paremia teiginius, kad sukilimui dabar vadovauja „Islamo valstybės“ (IS) paskirtas Abu Musabas al Barnawi.

Šios džihadistų grupuorės aukščiausiuose ešelonuose vykstančios kovos už valdžią ženklų pasirodė anksčiau šį mėnesį, kai A.Shekau paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje neigia, kad buvo nušalintas.

Manoma, kad A.M.al Barnawi yra „Boko Haram“ įkūrėjo Mohammedo Yusufo 22 metų sūnus ir kad IS rugpjūčio mėnesį jį paskelbė šios grupuotės lyderiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius