-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patriarchas Baltramiejus ragina ES atverti duris migrantams, tarp kurių gali būti angelų

Ortodoksų patriarchas Baltramiejus I, rengdamasis šeštadienį drauge su popiežiumi Pranciškumi aplankyti Graikijos Lesbo salą, paragino Europą liautis bandžius atskirti ekonominius migrantus nuo prieglobsčio prašytojų.
Ortodoksų patriarchas Baltramiejus I
Ortodoksų patriarchas Baltramiejus I / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pakartojęs, kad krikščionys turi moralinę pareigą svetingai sutikti atvykėlius, Baltramiejus I interviu, kuris buvo paskelbtas penktadienį, sakė, kad Europa turėtų pasisemti įkvėpimo iš Lesbo gyventojų kilnumo susidūrus su didžiuliu atvykėlių srautu.

„Šis klausimas man primena Šv. Pauliaus laišką žydams, kuriame jis primena mums nepamiršti svetingumo, nes per jį kai kurie, patys to nežinodami, buvo priėmę viešnagėn angelus“, – italų dienraščiui „Il Messaggero“ sakė patriarchas.

„Svetingumas reiškia konkretų artimo meilės pavyzdį ir tai, kaip visi krikščionys turėtų gyventi savo gyvenimą“, – sakė jis.

Pasak patriarcho, itin simbolinis šeštadienio apsilankymas minėtoje Graikijos saloje, kuri yra atsidūrusi migrantų krizės centre, „pasiųs įtaigią žinią visomis kryptimis“.

„Šiuo istoriniu metu ir su tuo, kaip plėtojasi pabėgėlių krizė, tie žmonės, kurie gali daryti įtaką, turi vadovautis šia dvasia“, – sakė Baltramiejus I.

Jis taip pat sakė sutinkantis su Pranciškaus pozicija, kad ekonominių migrantų, kurie, ES teigimu, visuomet turi būti grąžinami į kilmės šalis, ir žmonių, bėgančių nuo konfliktų ar represijų, atskyrimas yra dirbtinis.

„Popiežius Pranciškus ne kartą kalbėjo apie šiuolaikinių plėtros modelių bėdas ir mes laikomės tokios pačios nuomonės“, – sakė jis.

„Pasaulio ekonomikos globalizacija sukūrė rimtą tapatybės krizę šiandienos pasauliui; badas ir vargas daugelyje mūsų planetos dalių ir tai įžeidžia patį Dievą, – kalbėjo Baltramiejus I. – Tam tikrų žmonių grupių atskyrimas kitų naudai neatspindi Jo troškimo ir su šiuo kontekstu mes privalome siekti naujų ir teisingesnių ekonominių sistemų“.

Abiejų religinių lyderių vizitas į Lesbą rengiamas po to, kai praėjusį mėnesį buvo sudarytas prieštaringai vertinamas susitarimas, kuriuo siekiama užtikrinti, kad į Graikijos salas be paraiškos prieglobsčiui atvykstantys žmonės būtų greitai sugrąžinami į Turkiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius