Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Propagandinis Rusijos kanalas Daliai Grybauskaitei keršija Zigmo Vaišvilos rankomis

„Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė – KGB skandalo epicentre“, – taip pristatomas propagandinio Rusijos televizijos kanalo NTV vaizdo siužetas, nukreiptas prieš Lietuvos vadovę.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / 15min.lt nuotr.

Pristatydamas Ntv.ru vaizdo reportažą apie D.Grybauskaitę siužeto autorius primena, kad ji pasirašė dekretą, kuriuo už apdovanotojo vardo pažeminimą iš Dmitrijaus Kiseliovo atimamas Sausio 13-osios atminimo medalis. Taip pat priminta, kad kartu su Kremliaus propagandistu 1994 metais įvertinta buvusi rusų žurnalistė Tatjana Mitkova pareiškė pati atsisakanti šio apdovanojimo.

VIDEO: Propagandinio Rusijos kanalo vaizdo reportažas apie D.Grybauskaitę

Vaizdo siužetas rodytas laidoje „Savaitės apžvalga“ balandžio 6 d. „Kilo milžiniškas skandalas, kurio sūkuryje atsidūrė Rusijos žurnalistai ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė. Tuo metu, kai kitos Europos šalys stengėsi apeiti sankcijų Rusijai ir Krymo temą, kad nebūtų eskaluojamas abipusiai nenaudingas dvišalių santykių atšalimas tarp Rusijos ir Europos šalių, D.Grybauskaitė išnaudojo situaciją netikėtai ir nevienareikšmei savireklamos akcijai“, – prieš vaizdo reportažą kalbėjo Kremliaus propagandininkas.

„Ko lietuviai dar nežinojo apie savo prezidentę“, – po šio klausimo sekė vaizdo reportažas apie mūsų šalies vadovę. Jame cituojamas signataras, buvęs Lietuvos vicepremjeras ir Valstybės saugumo departamento generalinis direktorius Zigmas Vaišvila, teigiantis, kad „nesinori net komentuoti, kai žmogus pretenduoja į prezidento postą slepia biografijos faktus“. Primenami ir TV laidų vedėjos Rūtos Janutienės užmojai parodyti televizijos laidą ir pristatyti nepažįstamą valstybės vadovės portreto pusę – jos jaunystę.

Laidoje, remiantis Z.Vaišvilos teiginiais, bandoma įteigti, kad D.Grybauskaitė, sovietų okupacijos metais dariusi puikią karjerą, galėjo nuslėpti savo ryšius su KGB bei visuomenei pateikė melagingą savo biografiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius