-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

PSO: per mūšius Libijoje žuvo 121, sužeisti beveik 600 žmonių

Tripolyje nuo tada, kai kariuomenės vadas Khalifa Haftaras anksčiau šį mėnesį pradėjo vykdyti karinę kampaniją, kurios tikslas yra perimti Libijos sostinės kontrolę, 121 žmogus žuvo ir 561 buvo sužeistas, sekmadienį pranešė Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).
Khalifa Haftaras
Khalifa Haftaras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Libijai skirtoje PSO paskyroje socialiniame tinkle "Twitter" organizacija nurodo, kad į Tripolį siunčia vis daugiau medicinos priemonių ir darbuotojų. Ji taip pat pasmerkė „besikartojančius išpuolius prieš sveikatos priežiūros darbuotojus ir jų automobilius“ per mūšius, kurie prasidėjo balandžio 4 dieną.

Kh. Haftaro pajėgos, kontroliuojančios didelę teritoriją šalies rytuose, ignoruoja tarptautinės bendruomenės raginimus nutraukti mūšius su Jungtinių Tautų remiamos Libijos vyriausybės pajėgomis.

JT humanitarinių reikalų koordinavimo biuras skelbia, kad dėl mūšių savo namus turėjo palikti daugiau nei 13 500 žmonių, o daugiau nei 900 žmonių gyvena prieglaudose.

„Trys medikai žuvo nuo šrapnelių; jie taip pat sugadino penkis greitosios pagalbos automobilius“, – nurodo biuras.

Abi pusės kovoja ne tik ant žemės. Kasdien vykdomi antskrydžiai, priešininkai apsikeičia kaltinimais dėl to, kad taikomasi į civilius.

Padėtis šioje Šiaurės Afrikos valstybinėje yra nerami nuo tada, kai NATO remiamos pajėgos 2011 metais nuvertė Libijos diktatorių Muammarą Gaddafį. Vėliau susikūrė daug atskirų sukarintų grupuočių, kurios siekia valdžios.

Kh.Haftaras remia administraciją, įsikūrusią rytinėje Libijos dalyje, ir atsisako pripažinti JT remiamą Libijos vyriausybę, kuriai vadovauja Fayezas al-Sarrajas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius