-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

R.T.Erdoganas: kurdų pajėgos nukovė 11 proturkiškų sirų kovotojų

Kurdų pajėgos, pažeisdamos ugnies nutraukimo susitarimus, kuriais siekiama sukurti „saugią zoną“ Sirijos šiaurėje, ketvirtadienį nukovė 11 proturkiškų sirų kovotojų, paskelbė Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šį rytą buvo kankiniais tapo 11 Sirijos nacionalinės armijos (SNA) narių“, – spaudos konferencijoje Ankaroje sakė R.T.Erdoganas, paminėdamas vieną Turkijos pusėje kariaujančią Sirijos sukarintą grupuotę.

„Žinoma, daugiau žuvo kitoje pusėje... Kai jie puola SNA ar mūsų karius, ar turėtume tylėti? Žinoma, kad turime atsakyti – daugiau nei atsakyti“, – pridūrė jis.

R.T.Erdoganas nesakė, kur įvyko mūšis, bet Sirijos karą stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad susirėmimai vyko netoli Sirijos pasienio miesto Ain Isos.

Turkija praėjusį mėnesį pradėjo puolimą Šiaurės Sirijoje, kurio tikslas yra įkurti „saugią zoną“ atstumiant nuo Turkijos sienos kurdų pajėgas ir sukuriant vietą Sirijos pabėgėliams repatrijuoti.

Puolimą Turkija sustabdė po dviejų susitarimų dėl ugnies nutraukimo – su Vašingtonu ir Maskva. Susitarimais kurdų Liaudies apsaugos daliniai (YPG) raginami palikti daugumą savo pozicijų 30 km pločio ruože prie Turkijos sienos.

R.T.Erdoganas vėl kritikavo JAV bei Rusijos nesugebėjimą užtikrinti visiško YPG atsitraukimo iš sutartų rajonų.

„Tie, kas pažadėjo mums, kad YPG atsitrauks per 120 valandų, šiuo etapu nėra tesėję [pažado], – sakė jis. – Panašiai ir dėl Rusijos... Deja, praėjo 150 valandų, bet kol kas visi teroristai nėra pasitraukę iš šių rajonų.“

R.T.Erdoganas situaciją turi aptarti lapkričio 13 dieną Vašingtone su JAV prezidentu Donaldu Trumpu. Turkijos lyderis taip pat sakė, kad telefonu pasikalbės su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius