Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 10 /14:21

Po sprogimų aviacijos bazėje paskelbta nepaprastoji padėtis

Valstybinė Rusijos naujienų agentūra „Interfax“ skelbia, kad po sprogimų Sakų aviacijos bazėje, esančioje Kryme, Novofedorovkoje paskelbta nepaprastoji padėtis.
krymas
krymas

„Po kelių sprogimų aerodrome „Sakai“, gretimame kurortiniame Novofedorovkos kaime buvo įvestas savivaldybės nepaprastosios padėties režimas“, – Rusijos užimto Krymo statytinį merą Sergejų Aksionovą cituoja agentūra.

Jo teigimu, iš viso buvo apgadinti 62 daugiabučiai ir privatūs namai, apie 20 komercinės paskirties objektų.

VIDEO: Aneksuotame Kryme netoli Rusijos karinių oro pajėgų bazės nuaidėjo 12 sprogimų

Sužeistųjų skaičius išaugo iki 14, vienas iš jų tebėra ligoninėje, tęsė S.Aksionovas. Anksčiau buvo pranešta apie 13 sužeistųjų ir vieną žuvusįjį. Remiantis „Interfax“, laikino apgyvendinimo centruose gyvena 252 žmonės. Novofedorovkoje ir Michailovkoje sutrikdytas dujų tiekimas.

S.Aksionovas pridūrė, kad nuolaužos turėtų būti pradėtos šalinti po to, kai bus baigtas tyrimas.Jis patikino, kad atkūrimas užtruks ne ilgiau kaip 10 dienų.

15min atkreipia dėmesį, kad patikrinti šią informaciją nėra galimybės.

Antradienį sprogimai griaudėjo Krymo pusiasalyje esančioje aviacijos bazėje, kurią kontroliuoja Rusija. Ukraina oficialiai atsakomybės už šį įvykį neprisiėmė, o šalies pareigūnai apie tai kalba mįslingai. Rusijos pusė nurodė, esą „detonavo keletas aviacijos sprogmenų“ ir kad tai nebuvo ataka.

V.Zelenskis pažadėjo Krymą išlaisvinti

Taip pat skaitykite: „The New York Times“ sakė, kad ataką prieš Sakų aviacijos bazę įvykdė Ukrainos pajėgos.

Savo vakariniame pranešime Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apie priežastis, lėmusias sprogimą Rusijos aviacijos bazėje nekalbėjo, tačiau pažadėjo, kad Krymas bus išlaisvintas.

Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) veikiantis Karo studijų institutas naujausioje apžvalgoje pastebėjo, kad oficialių Rusijos institucijų pasisakymai apie įvykius Kryme nesutampa.

VIDEO: Ukraina dalijasi vaizdais netoli sprogimo Kryme: matyt, neliko nė vieno sveiko lėktuvo

„Rusijos gynybos ministerija teigė, kad keli lėktuvų šaudmenys sprogo Sakų aviacijos bazės sandėliuose dėl prastos priešgaisrinės saugos, atmesdama pranešimus, kad sprogimus sukėlė Ukrainos smūgiai ar sabotažas kariniame objekte“, – rašoma apžvalgoje.

Rusijos gynybos ministerija pridūrė, kad dėl šio incidento nenukentėjo ir nebuvo padaryta žala Rusijos aviacijos įrangai, tačiau sveikatos apsaugos ministerija pateikė informaciją apie aukas. Socialinių tinklų vaizdo įrašuose taip pat matyti, kaip ugniagesiai gesina degantį lėktuvą, o tai irgi prieštarauja Rusijos gynybos ministerijos pasisakymui.

Ekspertai taip pat pastebi, kad Kremlius nesiryžta kaltinti Ukrainos dėl smūgių ir sukeltos žalos, nes tai atskleistų Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemų neveiksmingumą, kurį jau atskleidė ukrainiečių laivo „Moskva“ nuskandinimas.

„Akivaizdus sprogimų vienu metu dviejuose skirtinguose objektuose faktas greičiausiai paneigia oficialią Rusijos versiją apie atsitiktinį gaisrą, tačiau neatmeta ir sabotažo arba tolimojo nuotolio raketų smūgių galimybės. Ukraina galėjo modifikuoti savo raketas „Neptūnas“, kad jas būtų galima naudoti sausumos puolimui (kaip rusai padarė su priešlaivinėmis ir priešlėktuvinėmis raketomis), tačiau šiuo metu nėra įrodymų, patvirtinančių šią hipotezę“, – nurodo ekspertai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius