-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusija žada ginti „tradicines vertybes“ nuo JAV ir „gėjų propagandos“

Rusija žada ginti savo „tradicines“ vertybes nuo grėsmių, kurias kelia Jungtinės Valstijos ir „gėjų propaganda“, rodo prezidento Vladimiro Putino trečiadienį pasirašytas dekretas.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AP/„Scanpix“ nuotr.

Prezidento dekrete, kuriame nustatoma oficialioji politika ir kuris nedelsiant įsigalioja, pabrėžiama „tradicinių vertybių, kaip Rusijos visuomenės pagrindo“, svarba.

Jame įspėjama, kad Maskva privalo imtis „skubių priemonių“, siekdama apsisaugoti nuo grėsmių, tokių kaip teroristinės grupuotės, „tam tikros žiniasklaidos priemonės“ ir „Jungtinės Valstijos bei kitos nedraugiškos užsienio šalys“.

Dokumente taip pat išvardijamos vidaus grėsmės, kurias kelia „tam tikrų organizacijų ir žmonių veikla Rusijos teritorijoje“.

Šie priešai Rusijos visuomenėje gali įskiepyti „svetimų“ idėjų ir išprovokuoti „tradicinio šeimos modelio sunaikinimą skleisdami netradicinių seksualinių santykių propagandą“, rašoma dekrete, kuriame buvo pavartoti tokie žodžiai LGBTQ santykiams apibūdinti.

V.Putino naujajame dekrete taip pat įspėjama, kad šalies priešai iškraipo „istorinę tiesą“.

Ortodoksų Bažnyčia palankiai įvertino šį dokumentą, nes, anot jos, tai būdas „išsaugoti mūsų žmones ir apsaugoti mūsų vaikus nuo tvirkinimo“, valstybinei naujienų agentūrai TASS pareiškė aukšto rango dvasininkas Fiodoras Lukjanovas.

Dekretą V.Putinas pasirašė tuo metu, kai Rusijos įstatymų leidėjai siekia pataisomis sugriežtinti prieštaringai vertinamą 2013 metų įstatymą, kuriuo draudžiama nepilnamečiams rodyti tai, ką valdžios institucijos vadina „gėjų propaganda“ ir dabar norima uždrausti „netradicinės seksualinės orientacijos propagavimą“ bet kokio amžiaus žmonėms.

Žmogaus teisių gynėjai, kurie smerkia 2013 metų „gėjų propagandos“ įstatymą, teigia, kad naujomis pataisomis iš esmės kriminalizuojamas bet koks viešas tos pačios lyties porų paminėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius