-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šanchajuje dėl COVID-19 bus uždaroma ir testuojama 2,7 mln. gyventojų

Šanchajuje, sunkiai atsigaunančiame po griežtų suvaržymų dėl COVID-19 protrūkio, šeštadienį bus uždarytas 2,7 mln. gyventojų turintis rajonas, kur žmonės bus masiškai testuojami, paskelbė miesto valdžia.
Šanchajuje vėl uždarys milijonus žmonių
Šanchajuje vėl uždarys milijonus žmonių / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šanchajus, kurio dauguma iš 25 mln. gyventojų nuo kovo buvo uždaryti namuose, praėjusią savaitę sušvelnino daugelį suvaržymų. Tačiau karantinas visiškai nebuvo panaikintas – šimtai tūkstančių didžiausio Kinijos miesto gyventojų vis dar negali išeiti iš namų, be to, paskelbta naujų tokio pobūdžio nurodymų gyvenamųjų kompleksų gyventojams.

Pietvakariniame Minhango rajone, kur gyvena 2,7 mln. žmonių, šeštadienį ryte įsigalios „uždaras valdymas“, visi jo gyventojai bus testuojami, ketvirtadienį socialinėje žiniasklaidoje paskelbė rajono valdžia.

Rajonas vėl bus atidarytas „surinkus ėminius“, sakoma pranešime, nenurodant konkretaus laiko ar datos.

Pranešime taip pat nesakoma, kokių priemonių bus imtasi, jei bus gauta teigiamų testų atsakymų.

Kinija šiuo metu grumiasi su didžiausiu per dvejus metus COVID-19 protrūkiu. Pagal jos griežtą nulinės tolerancijos koronavirusui politiką visi žmonės, kuriems testais nustatoma COVID-19, izoliuojami, o artimų kontaktų su jais turėję asmenys – dažnai viso namo ar bendruomenės žmonės – privalo karantinuotis.

Ketvirtadienį Šanchajus pranešė apie devynis naujus užsikrėtimo pandeminiu koronavirusu atvejus. Nė vienas jų nėra susijęs su Minhangu.

Dar vienas karantinas?

Minhango rajono pranešimas išgąsdino kai kuriuos socialinės žiniasklaidos vartotojus, pamaniusius, kad uždarymas gali būti pratęstas, jei šeštadienį bus išaiškinta COVID-19 atvejų.

„Reikia paaiškinti, ar [uždarymas] tikrai bus atšauktas surinkus ėminius“, – rašė vienas socialinio tinklo „Weibo“ vartotojų.

„Jei po testų bus nenormalių rezultatų, ką darysite? Tęsite griežtą karantiną?“ – klausė kitas.

Šanchajaus valdžia ketvirtadienį paneigė gandus, kad likusioje miesto dalyje etapais vėl bus paskelbtas griežtas karantinas, ir sakė, kad nors atskirų rajonų administracija nurodė gyventojams neiti iš namų, bendrai visas miestas „palaipsniui atnaujina normalią gamybą ir gyvenimą“.

Griežtas karantinas Šanchajuje – pasaulinės reikšmės krovinių gabenimo laivais centre – galėjo dar labiau padidinti spaudimą tarptautinėms tiekimo grandinėms. Tačiau pastarosiomis dienomis miestas pamažu atgijo.

Metropoliteno traukiniuose ir autobusuose vėl pilna keleivių, žmonėms grįžtant dirbti į savo biurus, gyventojai vėl būriuojasi parkuose ir istoriniame uosto rajone.

Tačiau kitiems suvaržymai tebegalioja. Šią savaitę prieš įvestas taisykles protestavo vieno komplekso centriniame Siuhujaus rajone gyventojai.

Tuo metu Pekinas, praėjusį mėnesį dėl mažesnio COVID-19 protrūkio nei Šanchajuje uždaręs restoranus, sporto sales ir metropoliteno stotis, sklandžiau grįžta į normalų gyvenimą.

Vis dėlto didžiausias sostinės rajonas ketvirtadienį nurodė uždaryti klubus ir barus, nes kai kurios šių vietų buvo susietos su COVID-19 atvejais, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius