Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos Dumos mieste apšaudyta Jungtinių Tautų saugumo pajėgų grupė

Sirijos Dumos mieste antradienį buvo apšaudyta Jungtinių Tautų saugumo pajėgų grupė, vykdžiusi žvalgybinę misiją prieš cheminio ginklo ekspertų dislokavimą įtariamos cheminės atakos zonoje, trečiadienį pranešė vienas JT pareigūnas.
Dumos mieste apšaudytos JT saugumo pajėgos
Dumos mieste apšaudytos JT saugumo pajėgos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Vakar buvo apšaudyta JT saugumo komanda, vykdžiusi žvalgybą Dumoje, – nurodė pareigūnas naujienų agentūrai AFP. – Niekas nebuvo sužeistas ir jie grįžo į Damaską.“

Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (OPCW) ekspertai laukė, kada saugumo pajėgų grupė uždegs jiems žalią šviesą pradėti įtariamos cheminės atakos tyrimą Dumoje.

Per numanomą balandžio 7 dienos cheminę ataka netoli Damasko žuvo daugiau nei 40 žmonių. Vakarai dėl atakos kaltina Sirijos prezidento Basharo al Assado režimą.

OPCW ekspertai į Damaską atvyko šeštadienį, kai Didžioji Britanija, Prancūzija ir JAV iš savo laivų bei lėktuvų paleido daugiau kaip 100 raketų, kurios smogė įtariamiems cheminių ginklų programos objektams Sirijoje.

Pavardės nenorėjęs skelbti JT pareigūnas sakė, kad JT saugumo pajėgų grupė kol kas pasiliks Damaske kartu su OPCW ekspertais.

Sirijos ambasadorius JT Basharas al Jaafari antradienį JT Saugumo Tarybai pareiškė, kad OPCW ekspertai galės pradėti savo darbą, kai JT saugumo pajėgų grupė patvirtins, kad zonoje dirbti saugu.

„Jeigu Jungtinių Tautų saugumo komanda nuspręs, kad padėtis Dumoje yra gera, tada faktų nustatymo misija rytoj pradės savo darbą Dumoje“, – sakė B.al Jaafari.

Ambasadorius pabrėžė, kad „Sirijos vyriausybė padarė viską, ką gali, kad palengvintų šios misijos darbą“, tačiau JT ir OPCW turės nuspręsti ar saugu siųsti savo ekspertus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius