-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunkiai sergančios Celine Dion nepalieka ramybėje: vėl aiškina, kad kalti skiepai

Lygiai prieš metus dainininkė Celine Dion atskleidė serganti nepagydoma neurologine liga. Nors šio negalavimo priežastys vis dar iki galo neatskleistos, internautai ir dabar aiškina, esą žinoma atlikėja susirgo pasiskiepijusi nuo COVID-19. Tai yra klaidinga prielaida – kalbėdama apie ligą, moteris skiepų neminėjo, toks priežastinis ryšys apskritai neįrodytas.
Céline Dion
Céline Dion / „Scanpix“/AP nuotr.

Priminė jau paneigtą melagieną

Garsiosios kanadietės sveikatos problemas neseniai prisiminė vienas „Facebook“ vartotojas iš Lietuvos.

„Nuo 2021 m. dainininkė C.Dion dėl prastos sveikatos buvo priversta atšaukti savo pasirodymus pasaulio koncertų salėse, – rašė jis. – Netrukus prasidėjo spėlionės, kad dainininkė rimtai susirgo pasiskiepijusi vakcina nuo COVID-19 ir negali pasirodyti scenoje.“

Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Lietuvos internautai prisiminė jau prieš porą metų platintą, bet paneigtą melagieną
Ekrano nuotr. iš „Facebook“/Lietuvos internautai prisiminė jau prieš porą metų platintą, bet paneigtą melagieną

Po to vyras priminė, kaip atlikėja pranešė apie retą neurologinę ligą – Moersch-Woltman sindromą, kuris sukelia raumenų spazmus. Dar anksčiau (prieš gerus dvejus metus) ji paskelbė dėl sveikatos bėdų atšaukianti 2022-ųjų pradžioje turėjusį prasidėti turą.

„Internete pasirodė informacija, kad liga pasireiškė kaip šalutinis skiepo nuo COVID-19 reiškinys. Nors nėra tiksliai žinoma, ar dainininkė skiepijosi, ji aktyviai dalyvavo ragindama visus tai padaryti“, – aiškino „Facebook“ vartotojas.

Po to jis ironiškai pagyrė faktų tikrintojus, kad paneigė tokią informaciją. Bet iškart pacitavo tinklalapyje „Bitchute“, žinomame kaip kraštutinių dešiniųjų, sąmokslo teoretikų, neapykantos kurstytojų priebėga, dar 2021 m. spalį paskelbtą vaizdo įrašą. Čia kaip tik ir daroma prielaida, esą kanadietei pakenkė skiepai.

Vyras toliau citavo tekstą, kuriame aiškinama, esą C.Dion liga su vakcinomis nesusijusi: „Dainininkė pasiskiepijo nuo COVID-19, bet nepasigavo jokios infekcijos ar nepatyrė jokio šalutinio poveikio. Jos negalia neturi nieko bendra su vakcina, bet buvo sukelta raumenų spazmų.“

2021 m. spalį, kai pirmą kartą pranešta apie atšaukiamus koncertus, nei tiksli diagnozė, nei tuo labiau jos priežastys nebuvo paskelbtos.

Pacitavęs, kad C.Dion raumenų problemos, dėl kurių ji negali pasirodyti koncertuose, neturi nieko bendra su COVID-19 vakcina, internautas sarkastiškai apibendrino: „Ačiū, kad nuramino, nes jau buvau bepradedąs prisigalvoti visokių sąmokslo teorijų.“

Galiausiai pasiūlė spręsti patiems ir pateikė nuorodą į minėtą „Bitchute“ paskelbtą minutės trukmės įrašą.

Jame rodomas atlikėjos raginimas skiepytis nuo COVID-19, pranešimas apie atšaukiamus koncertus ir tokio sprendimo priežastį.

Tuomet paaiškinta, kad VAERS buvo pranešta apie 9 312 raumenų spazmų, pasireiškusius pasiskiepijus nuo koronaviruso, atvejus.

Ekrano nuotr. iš bitchute.com/VAERS pateikiamais duomenimis negalima kliautis be papildomų tyrimų
Ekrano nuotr. iš bitchute.com/VAERS pateikiamais duomenimis negalima kliautis be papildomų tyrimų

JAV veikianti VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System) yra Vakcinų nepageidaujamų reakcijų pranešimų sistema. Bet joje surinktais duomenimis negalima kliautis be papildomos analizės. Mat dažnai informaciją tinklalapyje užregistruoja ne specialistai, o žmonės, patys nusprendę, kad vieną ar kitą negalavimą nulėmė skiepai.

Jaučiasi geriau

Ši melagiena apie 55-erių dainininkę jau buvo platinama prieš porą metų (čia, čia, čia, kai pranešė apie negalavimus ir atšaukiamus koncertus) ir pernai.

C.Dion buvo ką tik atskleidusi, kad jai diagnozuota nepagydoma neurologinė liga – Moerscho-Woltmano (sustingusio žmogaus) sindromas. Negalavimas ne tik paveikė kiekvieną moters kasdienio gyvenimo aspektą ir apsunkino vaikščiojimą, bet ir turi įtakos jos dainavimui.

Skiepų tuo metu ji neminėjo, šios ligos priežastys apskritai dar tiksliai nežinomos. Tačiau vakcinų priešininkai netruko diagnozę susieti būtent su jomis.

Taip pat skaitykite: Celine Dion ligą apipynė melu: jos sveikata sutriko ne dėl vakcinų nuo COVID-19

Vienas Lietuvos interneto puslapis, remdamasis ctvnews.ca, suskubo informuoti: „Kanados popmuzikos ikona C.Dion atskleidė, kad po skiepo nuo COVID-19 ji liko paralyžiuota ir serga reta smegenų liga.“

Didžiausia Kanadoje privati televizija „CTV Television Network“ tuomet tikrai pranešė apie dainininkės sveikatos problemas. C.Dion, kurios albumai parduodami sėkmingiausiai iš visų šalies atlikėjų ir sėkmingiausiai iš visų prancūziškai dainuojančių pasaulio atlikėjų, buvo skirti ne tik vaizdo reportažai.

„Scanpix“ nuotr./Celine Dion
„Scanpix“ nuotr./Celine Dion

Itin daug dėmesio ne tik atlikėjai, bet ir ją užklupusiai ligai bei kitiems ja sergantiems žmonėms skyrė televizijos portalas. Tačiau šiuose straipsniuose neminėtos ne tik vakcinos nuo COVID-19, bet ir apskritai skiepai.

„C.Dion kenčia nuo retos neurologinės ligos, neatnaujins pasaulinio turo“, – tokia žinia buvo paskelbta prieš metus.

Interneto paieškos sistema taip pat neranda faktais paremtų straipsnių, kad C.Dion sveikatos būklė pablogėjo dėl vakcinų nuo COVID-19.

Ašarodama dainininkė pernai gerbėjams atskleidė serganti retu sustingusio žmogaus sindromu, dėl kurio jos raumenys nekontroliuojamai įsitempia.

Sergantieji šia liga galiausiai tampa lyg statulomis, nes kūnas palaipsniui sustingsta, žmonės nebegali vaikščioti ar kalbėti.

Ši liga neišgydoma, bet yra būdų sulėtinti ligos progresavimą. C.Dion atskleidė daranti viską, ką galinti, kad susilpnintų simptomus.

Nors pranešama, kad kanadietė jaučiasi geriau, sveikata privertė ją atšaukti ir šiemet bei kitąmet suplanuotus pasaulinio turo pasirodymus.

Ryšys su skiepais nenustatytas

Moerscho-Woltmano sindromas pirmą kartą buvo nustatyta 1956 m. ir pavadintas sustingusio žmogaus sindromu.

Kaip rašo portalas sciencealert.com, tiksli ligos priežastis vis dar nežinoma, nors manoma, kad tai yra autoimuninis sutrikimas, kuris kartais pasireiškia kartu su kitomis autoimuninėmis ligomis.

Ekrano nuotr. iš bitchute.com/Celine Dion raginimą skiepytis nuo COVID-19 susiejo su ją kamuojančia liga
Ekrano nuotr. iš bitchute.com/Celine Dion raginimą skiepytis nuo COVID-19 susiejo su ją kamuojančia liga

Nėra patikimų įrodymų, kad sindromą sukeltų COVID-19 vakcinos (čia, čia)

Sustingusio žmogaus sindromą galima diagnozuoti tiriant tam tikrus antikūnus ir atliekant elektromiografijos procedūrą, kurios metu įvertinamas raumenų elektrinis aktyvumas.

Taip pat skaitykite: Nepagydoma liga, nustatyta Celine Dion, yra reta, dažnai neteisingai diagnozuojama būklė

Tačiau, kaip rodo JAV atlikti tyrimai, šis sindromas dažnai klaidingai diagnozuojamas kaip įvairios ne neurologinės būklės.

„Pagerinus diagnostikos tikslumą sumažės nereikalingo gydymo atvejų ir sveikatos priežiūros išlaidų“, – žurnale „Neurology“ pažymėjo tyrėjai.

Vieninteliais prieinamais gydymo būdais siekiama suvaldyti simptomus, pavyzdžiui, įprastais vaistais, mažinančiais raumenų sustingimą ir spazmus. Taip pat taikomas tempimas, masažas, akupunktūra ir kiti ne medikamentiniai gydymo būdai.

15min verdiktas: melas. C.Dion diagnozuotas Moerscho-Woltmano (sustingusio žmogaus) sindromas, bet jis atsirado ne dėl skiepų nuo COVID-19. Šios ligos priežastys kol kas nenustatytos.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, ja siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius