-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tailando policija per mažiau nei savaitę konfiskavo 1,1 tonos kristalinio metamfetamino

Tailando policija antradienį pranešė, kad per mažiau nei savaitę konfiskavo 1,1 t kristalinio metamfetamino, šiai karalystei kovojant su kontrabanda, kuri smarkiai išaugo vėl atsivėrus šalies sienoms.
Metamfetaminas
Metamfetaminas / 123RF.com nuotr.

Kvaišalai rasti padažnėjus policijos ir kontrabandininkų susirėmimams atokiose šiaurinėse karalystės žemumose, kurios ilgą laiką buvo nelegalios prekybos narkotikais centras.

Policija, gavusi pranešimą, per kelis reidus karalystės šiaurėje ir pietuose suėmė 10 Tailando piliečių.

„Kai kurie iš šių narkotikų buvo laikomi tam tikrą laiką, kol buvo nugabenti į piečiausias provincijas, o vėliau turėjo būti išsiųsti į kitas šalis“, – sakė nacionalinės policijos vadovo pavaduotojas policijos generolas Chinnapatas Sarasinas.

Jis teigė, kad Tailandas yra „apsuptas narkotikų gamybos židinių“, tačiau COVID-19 pandemija neleido kontrabandininkams gabenti savo prekių.

„Dabar, kai šalis vėl atsivėrė, susikaupę produktai tiesiog be perstojo gabenami į šalį“, – sakė jis.

Policija pareiškime nurodė, kad už neteisėtos prekybos narkotikais slypi tarptautinė gauja.

Per pirmąją operaciją pareigūnai per du reidus pietinėse Tailando Patalungo ir Surat Tanio provincijose rado iš viso 731 kg kristalinio metamfetamino, gatvėje dar vadinamo „ledu“.

Gavę pranešimą pareigūnai ketvirtadienį suėmė tris vyrus, trijuose pikapuose aptikę 688 kg kristalinio metamfetamino, kuris, jų manymu, buvo kontrabanda atgabentas į Tailando šiaurės rytus, o paskui gabentas į pietus.

Vėliau policija suėmė dar keturis asmenis, radusi 43 kg narkotikų, kurie buvo pardavinėjami per Tailande populiarią susirašinėjimo programėlę „Line“.

Sekmadienį per kitą reidą dar vienas vyras buvo suimtas šiaurinėje Čiang Rajaus provincijoje, kai ruošėsi į pietus į Satūną gabenti maždaug 300 kg „ledo“, paslėpto arbatos maišeliuose.

Galiausiai apie 114 kg narkotikų buvo konfiskuota centrinėse Nakon Savano ir Patum Tanio provincijose, kai jų buvo rasta paslėptų kavos pakeliuose. Du vyrai buvo suimti.

Pietryčių Azijoje metamfetaminas plačiai paplitęs, o 2021 metais, remiantis Jungtinių Tautų ataskaita, pareigūnai visame Azijos regione rado rekordinį kiekį – milijardą – tablečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius