-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 08 /17:48

Tripolyje nuo antskrydžio nukentėjo vienintelis veikiantis oro uostas, jo darbas sustabdytas

Ant vienintelio veikiančio Tripolio oro uosto karinis lėktuvas pirmadienį paleido oro smūgį, pranešė vietos pareigūnai, tęsiantis kovai dėl Libijos sostinės.
Tripolio oro uostas
Tripolio oro uostas/Asociatyvinė nuotr. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip informavo vienas šaltinis kiek ryčiau Tripolio esančiame Mitigos oro uoste, nė viena konflikto šalių kol kas neprisiėmė atsakomybės už šį reidą, per kurį buvo smogta kilimo ir tūpimo takui. Anot šaltinio, per incidentą niekas nenukentėjo.

Nacionalinės oro linijos ir vienas šaltinis iš Mitigos oro uosto informavo, kad dėl incidento buvo sustabdytas jo darbas.

Civilinės aviacijos tarnyba nusprendė „sustabdyti oro eismą“ į Mitigos oro uostą, nurodė Libijos oro linijų atstovas Mohammedas Gniwa. Tai patvirtino ir vienas šaltinis iš oro uosto, norėjęs likti nežinomas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Generolas Khalifa Haftaras
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Generolas Khalifa Haftaras

Tripolio pakraštyje įsiplieskė įnirtingos kautynės, kovotojų vado Khalifos Haftaro pajėgoms ketvirtadienį pradėjus puolimo kampaniją, kurios tikslas – užimti sostinę.

Daugybė ginkluotų grupuočių dėl naftos turtingos Libijos kontrolės varžosi nuo 2011 metų, kai NATO remti sukilėliai nuvertė diktatorių Muamarą Kadhafi.

M.Kadhafi paskirtas buvęs kariuomenės vadas Kh.Haftaras tapo svarbiu žaidėju, o jo vadovaujama vadinamoji Libijos nacionalinė armija (LNA) remia šalies rytinę dalį valdančią administraciją, besivaržančią su JT palaikoma vyriausybe Tripolyje.

Per 2014 metais kilusias kautynes buvo sunaikintas pagrindinis sostinės oro uostas.

Tripolio rytiniame priemiestyje įsikūręs Mitigos oro uostas yra buvusi karinė bazė. Pernai jį kelis kartus teko uždaryti dėl susirėmimų tarp kovotojų grupuočių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius