-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 10 /13:11

Ukrainos prezidentas atleido atsistatydinimo raštą įteikusį generalinį prokurorą

Ukrainos prezidentas paprašė parlamento pritarti jo siūlymui atleisti iš pareigų generalinį prokurorą Vitalijų Jaremą ir paskyrė naująjį šios institucijos vadovą, sakoma oficialiame kreipimęsi, kuris antradienį buvo paskelbtas Aukščiausiosios Rados tinklalapyje. V.Jarema prieš tai įteikė atsistatydinimo raštą.
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka
Ukrainos prezidentas Petro Porošenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Skelbiama, kad naujuoju generaliniu prokuroru paskirtas Viktoras Shokinas.

Ukrainos teisingumo sistemos pertvarka yra vienas iš pagrindinių tikslų išsamioje vyriausybės reformų programoje, suderintoje su Tarptautiniu valiutos fondu (TVF) ir kitais tarptautiniais skolintojais mainais į milijardų dolerių vertės finansinės pagalbos paketą.

V.Jarema buvo paskirtas pernai birželį, pertvarkant šalies administraciją po to, kai kelis mėnesius vykę audringi provakarietiškų jėgų protestai vasarį privertė Kremliaus palaikomą prezidentą Viktorą Janukovyčių pabėgti iš šalies.

Generalinis prokuroras buvo kritikuojamas, kad delsiama tirti numanomus nusikaltimus, įvykdytus vadovaujant V.Janukovyčiui, taip pat dėl tyrimų prieš protestuotojus.

Šiuo metu Kijeve dirbanti TVF komanda, vedanti derybas su Ukrainos valdžia dėl didesnės finansinės pagalbos, pratęsė savo programą. TVF ir kitos Ukrainai pagalbą teikiančios Vakarų šalių institucijos yra pareiškę, kad sprendimas dėl papildomos finansinės paramos priklausys nuo Kijevo gebėjimo vykdyti seniai žadamas reformas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius