-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putino koronaviruso krizę pagilino mirtinas gaisras ligoninėje ir D.Peskovo užsikrėtimas

Penkias gyvybes Sankt Peterburgo ligoninėje nusinešęs gaisras – dar vienas išbandymas Rusijos vyriausybės atsakui į COVID-19 krizę. Be to, šią savaitę paskelbta, kad dėl ligos buvo hospitalizuotas Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.
Gaisras Šv. Jurgio ligoninėje Sankt Peterburge
Gaisras Šv. Jurgio ligoninėje Sankt Peterburge / „Scanpix“ nuotr.

Gaisras Šv. Jurgio ligoninės 6-ajame aukšte intensyviosios terapijos skyriuje galėjo kilti įvykus trumpajam jungimui viename plaučių ventiliavimo aparate, praneša naujienų agentūra TASS. Dėl gaisro buvo evakuota apie 150 žmonių.

Rusijos tyrimų komitetas paskelbė dėl gaisro pradėsiantis kriminalinį tyrimą.

Tačiau niūrias naujienas iš Sankt Peterburgo greitai užgožė žinia, kad prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas buvo hospitalizuotas dėl COVID-19, rašo CNN.

„Scanpix“ nuotr./Dmitrijus Peskovas
„Scanpix“ nuotr./Dmitrijus Peskovas

D.Peskovas valstybinei naujienų agentūrai TASS sakė, kad paskutinį kartą prezidentą V.Putiną matė „daugiau nei prieš mėnesį“. Tačiau dar balandį pranešta, kad buvo hospitalizuotas ir premjeras Michailas Mišustinas. Todėl greičiausiai nerimas dėl paties V.Putino sveikatos dar labiau išaugs.

TAIP PAT SKAITYKITE: Šaltiniai: koronavirusu užsikrėtęs M.Mišustinas negrįš į Rusijos premjero postą

Antradienio gaisras Sankt Peterburgo ligoninėje – ne vienintelis mirtinas incidentas pastarosiomis dienomis, susijęs su įstaiga, kurioje gydomi koronaviruso pacientai. Pasak Rusijos valstybinių naujienos agentūrų ir pareigūnų, gaisras kilo intensyviosios terapijos skyriuje vienoje Maskvos ligoninėje. Žuvo vienas asmuo, pacientai buvo evakuoti, rašo CNN.

Vis dar vykstant abiejų incidentų tyrimams, vienas teisėsaugos pareigas TASS sakė, esą su gaisrais susijusius ventiliatorius gamino tas pats rusų gamintojas.

Oficialiais šeštadienio duomenimis, Rusijoje nustatyta daugiau nei 272 tūkst. užsikrėtimo atvejų, 2 537 su COVID-19 siejamos mirtys. Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, Maskva – labiausiai koronaviruso paveiktas miestas pasaulyje: čia nustatyta virš 121 tūkst. užsikrėtimo atvejų, įtariama, kad pranešama ne apie visas mirtis.

Vladimiro Putino krizė

Koronavirusas tapo stiprėjančia krize V.Putinui.

Kovą buvusi Maskvos partnerė energetikos rinkoje Saudo Arabija pradėjo kainų karą prieš Rusiją. Dirgikliu tapo Rusijos atsisakymas pasirašyti Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) pasiūlymą išlaikyti stabilumą naftos rinkoje dar labiau sumažinant produkciją.

Rusija ir Saudo Arabija galiausiai sudarė naują susitarimą dėl gamybos mažinimo, tačiau naftos kainos – svarbus Rusijos vyriausybės pajamų šaltinis – išlieka labai žemos. Jas paveikė pandemijos sukeltas ekonomikos nuosmukis.

Tai Rusijos stebėtojams sukėlė klausimų dėl Kremliaus sugebėjimo atsakyti į COVID-19 pandemijos sukeltą ekonomikos krizę. V.Putinas jau kritikuojamas todėl, kad atsisakė ekonomikos, ypač smulkaus verslo, atgaivinimui panaudoti didelį rezervą, kurį „sunešė“ anksčiau buvusi aukšta naftos kaina, rašo CNN.

Pirmadienį televizijos ekrane pasirodęs V.Putinas sakė, kad jo prioritetas – „atstatyti ekonomiką kiek įmanoma greičiau“.

CNN rašo, kad vyriausybės atsakui į koronavirusą vadovaujantis nuotoliniu būdu iš savo rezidencijos, V.Putinas atrodo nutolęs ir atitrūkęs. Rusai buvo pratę matyti tokį V.Putiną, kokį kruopščiai sukuria Kremliaus viešųjų ryšių mašina, tačiau jo pasirodymai vaizdo konferencijose projektuoja labai mažai mačistinio pasitikėjimo.

O jo vadovavimo stilius šiuo metu yra įtartinai pasyvus. Pirmadienį V.Putinas sakė, kad vyriausybė pradeda atšaukti visos šalies mastu galiojusias „nedarbo dienas“ – apmokamas Rusijos darbuotojų atostogas.

Tačiau V.Putinas delegavo sudėtingą karantino švelninimo darbą gubernatoriams, kurie privalo nuspręsti, kokios sąlygos yra tinkamos ribojimų panaikinimui. Ir čia atsispindi krizės rimtumas: regionų lyderiai jau pratęsė karantino priemones, rašo CNN.

TAIP PAT SKAITYKITE: Didelių planų turėjęs V.Putinas per pandemiją dingo, bet egzistencinės grėsmės nejaučia

Tai įvyko ir sostinėje – Maskvos meras Sergejus Sobianinas paskelbė, kad ribojimai galios iki gegužės 31 dienos. Maskvoje taisyklės buvo sugriežtintos įvedus privalomą kaukių ir pirštinių dėvėjimą viešose vietose.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Vladimiras Putinas
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Vladimiras Putinas

Interviu valstybiniam kanalui „Rossija-24“ S.Sobianinas sakė, kad tyrimai parodė, jog tikrasis užsikrėtusiųjų skaičius yra maždaug tris kartus didesnis nei oficialiai patvirtinta.

O po gaisro Sankt Peterburgo ligoninėje mieste užsikrėtimų skaičius auga: per pastarąją parą šis skaičiais išaugo 339-iais iki 8 050.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius