Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vokietija nori griežtinti įstatymus: pabėgėliai privalės įrodyti, kad prisitaiko

Vokietijos valdžia ketina siūlyti naujus įstatymus, kurie apibrėžtų sėkmingą pabėgėlių integraciją, rašo „The Independent“.
Vokietijos policija
Vokietijos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Įstatymuose būtų numatyta, kad pabėgėliai privalo išmokti vokiečių kalbos, turėti darbą ir leisti dirbti savo sutuoktinei. Jei jie nepaklustų šiems reikalavimams ir po trejų metų neįrodytų sėkmingos integracijos, leidimas likti Vokietijoje jiems nebūtų pratęstas.

Vokietijos vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere teigė: „Tie, kurie atsisako mokytis vokiečių kalbos, kurie neleidžia savo artimiesiems – moterims, merginoms – susirasti darbo, jiems leidimas gyventi šalyje baigsis po trejų metų“.

Th.de Maiziere manymu, būtina nustatyti ribą sėkmingai integracijai, kad dosnia šalies socialine politika nebūtų naudojamasi vienašališkai.

„Mes ne tik turime palaikyti integracijos idėją, bet ir reikalauti jos“, – teigė Vokietijos vicekancleris Sigmaras Gabrielis.

Vokietijoje vis labiau auga visuomenės nepasitenkinimas „atvirų durų“ politika, kuri lėmė, kad į šalį jau atvyko daugiau nei 1,1 milijono pabėgėlių. Migrantų krizė ir žiniasklaidos dėmesio sulaukę prasižengimai prisidėjo ir prie kraštutinių dešiniųjų partijų populiarėjimo.

Šios partijos teigia, kad pabėgėliai net neketina integruotis į vietos bendruomenes, o Vokietiją laiko lengvo ir paprasto gyvenimo garantu.

Sausio mėnesį pasipiktinimo audrą sukėlė Naujųjų metų nakties išpuoliai Kelne, kai šiaurės afrikiečių gauja užpuldinėjo ir priekabiavo prie moterų. Tiesa, policijos tyrimas parodė, kad tik nedidelė dalis jų buvo naujosios migrantų bangos atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius