Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 25

PSO vadovas melagienų taikinyje: apie vaikus žudančias vakcinas nekalbėjo

Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas pastaruoju metu atsidūrė socialinių tinklų vartotojų dėmesio centre. To priežastimi tapo klaidingai ištarta frazė apie vakcinas. Skiepų priešininkai visame pasaulyje tvirtina, kad organizacijos vadovas ne suklydo, o „pagaliau atskleidė visą tiesą“, tačiau tai – melas.
Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas
Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Socialiniame tinkle „Facebook“ žaibiškai plinta žinutė, neva PSO vadovas pareiškė, kad šalys skiria COVID-19 revakcinacijas, kad „žudytų vaikus“?

Tačiau organizacijos atstovas netruko paaaiškinti žiniasklaidai, kad T.A.Ghebreyesusas tiesiog suklydo kalbėdamas, o netrukus klaidą pripažino ir pasitaisė.

Teiginys apie tai, kad PSO vadovas neva „pagaliau prisipažino“ pasirodė šių metų gruodžio 22 dieną leidinyje „The Exposé“ (taip pat žinomame kaip „The Daily Expose“).

Šis leidinys ne kartą publikavo melagienas ir dezinformaciją apie COVID-19.

Straipsnyje rašoma, kad PSO generalinis direktorius, tvirtina, kad šalys tyčia skiepija vaikus nuo COVID-19, kad juos nužudytų.

T.A.Ghebreyesusas kalbėjo spaudos konferencijoje su Ženevoje įsikūrusiais „Palais des Nations“ žurnalistais.

„Taigi, jei ji bus naudojama (COVID-19 vakcina), geriau sutelkti dėmesį į sunkių ligonių grupes, nes matome, kad kai kurios šalys naudoja sustiprinančias dozes vaikams žudyti, tai nėra teisinga“.

Nepriklausomiems faktų tikrintojams iš „Pollifact“ PSO atstovas spaudai pateikė šio incidento paaiškinimą.

„Pirmadienį PSO spaudos konferencijos metu, T.A.Ghebreyesusas sakydamas žodį „vaikai“ (angl. children) strigo ties pirmuoju skiemeniu „chil“ ir šis žodis nuskambėjo kaip „kill“ (angl. žudyti), – situaciją komentavo PSO atstovas.

„Tada iš karto po to jis teisingai ištarė tą patį skiemenį. Bet kuri kita jo žodžių interpretacija yra100 proc. neteisinga.“

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius