-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 04

Šią mitybos klaidą daro 90 proc. žmonių

Skaidulos – tai produktas, kuris gali išgelbėti nuo širdies ligų, nutukimo ir apsaugoti nuo vėžio, tačiau net 90 proc. žmonių jų valgo nepakankamai, teigia gydytojas Alvydas Unikauskas.
Daržovės
Daržovės / Vida Press nuotr.

„Skaidulos yra ląsteliena, kurios gausu, visų pirma, vaisiuose ir daržovėse. Vartodami daugiau skaidulų jūs ne tik sureguliuosite vizitus į tualetą, bet ir išvengsite nutukimo bei tam tikrų vėžio formų“, – tvirtina gydytojas.

Moterys, kurios vartoja daug skaidulų, turi beveik dviem trečdaliais mažesnę tikimybę susirgti plaučių, širdies bei infekcinėmis ligomis, nei tos, kurios nemėgsta vaisių ir daržovių.

Skaidulos neleidžia žarnyne užsilaikyti toksinams ir jį valo. Be to, jos mažina diabeto riziką, skatina svorio mažėjimą.

„Per dieną Lietuvos moterys suvalgo vos 14 g skaidulų, kai tuo tarpu rekomenduojama norma moterims yra 25 g, vyrams – 35 g per dieną“, – aiškina A.Unikauskas.

Daugiausiai skaidulų, pasak jo, yra pupelėse: 100 g jų turi 19 g skaidulų. Aviečių puodelyje yra 8 g skaidulų. Avižos, bolivinė balanda, grikiai – taip pat turi nemažai skaidulų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius