-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dėl gripo epidemijos vis dar nedirba 132 šalies mokyklos

Šią savaitę į mokyklas sugrįžo mokiniai iš beveik pusės mokyklų, kuriose buvo paskelbtas karantinas, praneša Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM). Pirmadienį savivaldybių pateiktais duomenimis, dėl karantino nedirba 132 šalies mokyklos t.y. 13 proc. visų bendrojo ugdymo mokyklų.
Ligų sezonas
Vaistai / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Daugiausia mokyklų vis dar nedirba Kauno rajone – 23 iš 27. Alytaus mieste ugdymo procesas sustabdytas 10 iš 17 mokyklų, Vilkaviškio rajone – 13 iš 22, Prienų rajone – 5 iš 12, Marijampolės savivaldybėje – 7 iš 21 mokyklos.

Kauno miesto savivaldybėje karantinas paskelbtas 11 iš 66, Vilniaus mieste – 19 iš 118 mokyklų. Šiauliuose pamokos nevyksta 3 mokyklose, o Panevėžyje – 1. Klaipėdoje uždarytų mokyklų nėra.

28-iose šalies savivaldybėse dirba visos mokyklos. 14 savivaldybių vis dar uždaryta po mokyklą, dar dešimtyje – po 2 ar 3 mokyklas.

„Karantinas įprastai trunka nuo 5 iki 10 dienų. Planuojama, kad dalis mokinių į mokyklas grįš artimiausiomis dienomis, o Vilniuje bei Kaune ir dar aštuoniose savivaldybėse pamokos vėl prasidės vasario 26 d., t.y. iškart po kitą savaitę numatytų žiemos atostogų“, – teigia ŠMM.

Praėjusią savaitę pamokos nevyko 250 mokyklų. Šalyje yra apie 1100 mokyklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius