-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Milijonus pralinksminęs Bernie Sanderso memas – prie Klaipėdos universiteto: praneša apie diplomų įteikimo šventę

Klaipėdos universiteto bendruomenei – sausio 29-oji ypatinga, šventinė diena. Beveik dviem šimtams aukštosios mokyklos absolventų, jų šeimų nariams, draugams bei dėstytojams tai - Diplomų įteikimo šventė. Dar prieš metus joje buvo daug šurmulio ir džiaugsmingų emocijų. Šiemet pakilūs linkėjimai bei atsisveikinimo sentimentai keliasi į internetinę erdvę, o diplomai pas absolventus keliauja kurjerių paštu, pranešė universitetas, išplatinęs pranešimą ir nuotrauką, kurioje matyti per JAV prezidento J. Bideno inauguraciją išgarsėjęs senatorius Bernie Sandersas.
KU miestelio aikštė_laukiam diplomų įteikimo
KU miestelio aikštė_laukiam diplomų įteikimo / KU nuotr.

Baigimo diplomai KU teikiami dukart metuose: žiemą juos gauna absolventai, kurių studijos yra pusmečiu trumpesnės nei vasaros laidos bakalaurų ir magistrų. 2021-ųjų žiemos laidos statistika: KU baigimo diplomai įteikiami 188 absolventams, iš jų - 104 bakalaurams, 76 magistrams ir 8 profesinių pedagogikos studijų absolventams. Tarp baigusiųjų - 6 užsienio valstybių piliečiai.

Gausiausią diplomuotų specialistų būrį išleidžia Sveikatos mokslų fakultetas – net 77 (31 bakalauras, 46 magistrai). Didžioji dalis absolventų, net 38,- Slaugos studijų programos magistrai. Fakulteto dėstytojai pasakoja, jog jų studentams pastarieji metai buvo ypač sudėtingi „Slaugos magistrai turėjo daug iššūkių derindami darbus gydymo įstaigose su studijomis. Matydavom, jog paskaitose neretas dalyvauja dėvėdamas nuo viruso saugančias aprangas – kombinezonus, skydelius, nes bet kurią minutę gali būti iškviestas pas pacientus. Socialinį darbą studijavę studentai daug dirbo kaip savanoriai krašto gydymo ir globos įstaigose, socialinės pagalbos organizacijose. Iš jų nuolat sulaukdavome prašymų padėti rasti savanorių“,- pasakoja Sveikatos mokslų fakulteto prodekanė dr. Aelita Skarbalienė.

KU Socialinių ir humanitarinių mokslų fakultetas atsisveikina su 67 absolventais - 39 bakalaurais ir 28 magistrais. Didžiausia išleidžiamų absolventų grupė – 11-a būsimųjų logistikos specialistų, čia baigusių pirmosios pakopas studijas. Iš 8 Nacionalinio saugumo studijų programos magistrų net 2 gaus diplomus su pagyrimu. Tai – Nerijus Čapas ir Aurelija Jundulaitė. Dar viena šio fakulteto absolventė įvertinta diplomu su pagyrimu – Rūta Ivanauskaitė, sėkmingai baigusi Visuomeninės geografijos magistro studijas.

Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakultetą palieka 41 diplomuotas absolventas - 31 bakalauras ir 10 magistrų, kitaip - 8 merginos ir 33 vaikinai. Gausiausios Informacinių technologijų (bakalaurų) bei Naftos ir dujų technologinių procesų studijų (magistrų) grupės – iš kiekvienos išleidžiama po 10 absolventų. Pastarąją studijų programą su pagyrimu baigia Mindaugas Žiogas. Visi jo studijuotų dalykų vertinimai yra ne mažesni nei 9 balai, absolventas yra mokslinio straipsnio bendraautoris, o straipsnis buvo pristatytas net dviejose mokslinėse konferencijose. Jūros tyrimų institute studijas baigia ketvertas jaunuolių - 3 iš Hidrologijos ir okeanografijos bakalauro studijų programos, 1-a, čia studijavusi Biologiją bei jūros biotechnologijas.

Išbandymų kupini metai

Visiems šios laidos absolventams pastarieji metai tapo išbandymo ir prisitaikymo prie pandeminės pasaulio realybės metais. Nuotolinės paskaitos, atsiskaitymai ir net egzaminai, baigiamųjų darbų pristatymai bei gynimas – irgi per kompiuterio ekraną. Diplomų įteikimas iš paprastai emocingos šventės taip pat transformavosi į virtualią videoekskursiją-filmą po studentų išsiilgusius KU padalinius. Ją veda Klaipėdos jaunimo teatro aktoriai Gytis Šimelionis ir Donatas Želvys, surinkę Universiteto bei absolventus išugdžiusių fakultetų vadovų nuotaikas ir linkėjimus.

KU rektorius prof. dr. A. Razbadauskas sako galįs tik apgailestauti, jog tokia proga bendruomenė negali sueiti į būrį ir tradiciškai palinkėti absolventams sėkmės tvirtu rankos paspaudimu.

„Drąsiname jus geru žodžiu, gero linkinčiomis akimis. Sėkmingo kelio į gyvenimą! Visada esate laukiami čia – svetingoje ir jaukioje Klaipėdos universiteto erdvėje“,- absolventams gero starto į naują gyvenimo etapą palinkėjo KU vadovas.

30-mečio jubiliejų šiemet švenčiantis Klaipėdos universitetas per tris dešimtmečius išugdė beveik 38 tūkst. alumnų bendruomenę. 2021-ųjų vasarą šį būrį turėtų papildyti dar apie 650 absolventų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius