Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaldyto maisto privalumai

Šaldyti produktai pradėti naudoti 1930 metais – nemažai laiko sužinoti jų teigiamas ir neigiamas savybes. Tačiau iki šiol klaidingai manoma, jog šaldyti produktai yra mažiau maistingi ar sveiki, nei švieži. Bet tiesa ta, kad šaldyti produktai turi daugybę privalumų: tiek kokybės, tiek maistingumo, tiek kainos ir saugumo atžvilgiu.
/ „Scanpix“ nuotr.

Aukšta kokybė

Kalbant apie šaldytus vaisius bei daržoves, jie nuskinami tuomet, kai yra tinkamai prinokę, subrendę ir iškart užšaldomi. Ne per drąsu teigti, jog šaldyti produktai yra tiek pat kokybiški ar net kokybiškesni, nei švieži. Kodėl? Labai paprasta. Kuomet užeinate į maisto prekių parduotuvę nusipirkti šviežių vaisių ar daržovių (net ir sezono metu), negalite būti tikri, jog produktai nuskinti tą pačią dieną. Taip pat jūs galite rasti ten pernokusius ar neprinokusius vaisius, daržoves. Kai tuo tarpu produktai prieš pat užšaldymą būna optimalios būklės.

Efektyvi kaina

Šaldyti produktai išsilaiko ilgiau, nei paprastai šaldytuve patalpinti dėl to, kad šaldymo procesas sustabdo fermentų veiklą ir dėl to produktai nepūva ar kitaip negenda. Priklausomai nuo produkto tipo, jūs galite juos laikyti šaldiklyje keletą mėnesių ir jų kokybė visiškai nepakis. Jums neteks išmesti vaisiaus, daržovės ar žuvies po keleto dienų, nespėjus jo panaudoti. Ir neteks vėl pirkti naujo. Taip tikrai sutaupysite. Juolab, kad šaldytų produktų kaina neretai yra žemesnė už šviežių. Kai galiojimo laikas taip smarkiai skiriasi, o kokybė – ne, verta pagalvoti dukart, ką pirkti yra efektyviau. Žinoma, šaldyto vaisiaus ar daržovės nepanaudosite salotoms ir neįsimesite neapdoroto į rankinę pietums, tačiau daugybėje patiekalų jie turi žymų pranašumą.

Patogumas

Galime pradėti nuo elementariausio pavyzdžio, kodėl šaldytas maistas yra patogus. Kai skubate gaminti vakarienę, jums bus kur kas paprasčiau ir greičiau paruošti apdorotą šaldytą žuvį, jau apdorotas, supjaustytas daržoves troškiniui. Ką jau kalbėti apie ne visai malonų šviežios žuvies valymo ir ruošimo procesą.

Taip pat šaldytame pavidale dažniau rasime egzotiškesnių produktų (moliuskų, geldelių, krevečių, omarų bei kai kurių vaisių ir daržovių), nei šviežių. Kai kuriuos produktu paprasčiausiai pigiau išlaikyti ir pateikti pardavimui, nei šviežius.

Saugumas

Šaldymo proceso dėka maisto produktuose užkertamas kelias mikrobams ir grybeliams. Ir kol produktas užšaldytas, tol jis – saugus. Dėl to užrašai ant pakuočių visuomet įspėja pakartotinai neužšaldyti produktų, atšildžius juos, suvartoti iš karto.

Taigi, akivaizdu, jog šaldytų produktų nuvertinimas kaip nesveikų ar nemaistingų, tėra mitas, kurį įveikus galima sutaupyti ir laiko virtuvėje, praleisto ruošiant vakarienę, ir pinigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius