Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 patarimų, kaip namų sąlygomis palengvinti skausmingą įdegį

Kiekvienas mūsų jau esame patyrę, ką reiškia pernelyg ilgas mėgavimasis saulės voniomis. Pamiršus pasitepti nuo saulės spindulių neigiamo poveikio apsaugančiais kremais, deginimasis gali turėti gan skausmingų pasekmių. Išorinis odos sluoksnis, gavęs per daug ultravioletinių saulės spindulių, tampa labai jautrus ir skausmingas. Pasirodo, šiuos skausmus galite palengvinti išties paprastomis priemonėmis, tereikia apsidairyti savo namų virtuvėje.
Moteris deginasi
Moteris deginasi. / Photos.com nuotr.

Tinklalapyje besthealthmag.com pateikiama 10 patarimų, kaip namų sąlygomis apmalšinti nudegusios odos skausmus. Tačiau nepamirškite, jog pernelyg dažni nudegimai saulėje gali pagreitinti jūsų odos senėjimą bei padidinti susirgimo onkologinėmis ligomis tikimybę.

  1. Apsišlakstykite vandeniu. Norėdami skubiai numalšinti odos skausmą, nudegusias odos vietas apšlakstykite šaltu, tačiau ne lediniu, vandeniu, arba tiesiog susišlapinkite švarų rankšluostį ir 15-ai minučių uždenkite juo skausmingas vietas. Šaltas vanduo sumažins odos karštį ir patinimus.

  2. Pagulėkite vonioje. Jeigu jūsų nudegimai išties stiprūs ir apima nemažą odos plotą, atsigulkite į šaltą vonią, prieš tai įsibėrę susmulkintų avižinių dribsnių.

  3. Pasimėgaukite žaliosios arbatos kompresu. Pasidarykite žaliosios arbatos ir leiskite jai atvėsti. Įmerkite švarų rankšluostį ir užsidėkite jį ant skausmingų odos vietų. Arbatžolės padeda apsaugoti odą nuo ultravioletinės radiacijos žalos ir mažina odos uždegimus.

  4. Pasinaudokite aromatinėmis, vėsinančiomis pipirmėtės savybėmis. Norėdami nuslopinti įdegio skausmą, pasidarykite pipirmėčių arbatos arba į puodelį su šiltu vandeniu įlašinkite 2 lašus pipirmėčių aliejaus. Atvėsinkite skystį ir patepkite juo skausmingas vietas.

  5. Nepamirškite ir daržovių naudos. Itin skausmingus nuo saulės nukentėjusius odos plotus švelniai patrinkite agurko ar bulvės griežinėliu. Šios daržovės atvėsina įdegusią odą ir mažina patinimus.

  6. Išbandykite ir šiek tiek acto. Acte esanti rūgštis yra vienas iš Aspirino komponentų, taigi actas gali palengvinti įdegio skausmus, atsiradusį niežulį ir odos uždegimus. Kelis popierinio rankšluosčio lapus įmerkite į puodelį acto ir uždėkite juos ant skausmingų kūno vietų. Palikite juos, kol rankšluosčiai išdžius. Pakartokite kiek reikės.

  7. Išsimaudykite vonioje su actu. Jeigu oda po įdegio tapo itin skausminga ir ją niežti, atsigulkite į vėsią vonią, prieš tai į ją įpylę 2 puodelius acto.

  8. Pasitepkite namų sąlygomis pagamintu kremu. Maišykite sodos miltelius su actu, kol gausite tirštą masę. Šiuo maitinamuoju tepalu pasitepkite nudegusius odos plotus prieš eidami miegoti ir palikite visai nakčiai.

  9. Nepamirškite pasirūpinti ir savo miego vieta. Apipurškite lovos paklodę ir antklodę kukurūzų miltų nuoviru, taip šiek tiek sumažinsite skausmingą trintį (šiuo patarimu naudokitės tik tuo atveju, jeigu įdegis išties labai stiprus, kadangi po kiekvieno apipurškimo reikės išplauti patalynę).

  10. Išnaudokite alavijo savybes. Užsidėkite nedidelį kiekį alavijo lapelių ant skausmingų kūno vietų, galite nusiskinti nuo augalo, arba išbandykite vaistinėje pirktą kremą. Tik prieš pirkdami nepamirškite įsitikinti, kad kremo sudėtyje esantis alavijas būtų 100 proc. natūralus. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius