Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 natūralūs aliejai, kurie naudingi jūsų odai, plaukams ir nagams

Jau ne vieną šimtmetį natūralūs aliejai buvo naudojami siekiant gražesnės odos, žvilgančių plaukų ar stiprių nagų.
Namų gamybos aliejus, gėrimai, medus...
Namų gamybos aliejus, gėrimai, medus... / Andriaus Vaitkevičiaus/15min.lt nuotr.

Jie gali išspręsti daugelį jus kamuojančių odos, plaukų ir nagų problemų. Tinklalapyje huffingtonpost.com aprašytos 7 natūralių aliejų rūšys padės jums išlaikyti jauną ir sveikai atrodančią odą, neskilinėjančius nagus, žvilgančius ir gražiai atrodančius plaukus. Šiais aliejais galite teptis savo problemines vietas, arba tiesiog arbatinį šaukštelį aliejaus įpilti į savo mėgstamą šampūną, kondicionierių ar kūno kremą. Šie aliejai taip pat puikiai tinka ir vietoj makiažo valiklio.

Argano aliejus

Kitaip vadinamas „baltuoju Maroko auksu“, yra vienas brangiausių augalinės kilmės aliejų pasaulyje, tačiau jis yra puiki priemonė kovojant su raukšlėmis. Šis natūralus antioksidantas kupinas vitaminų A ir E, omega-6 ir omega-9 riebiųjų rūgščių, kurios atgaivina pavargusią odą, sudrėkina išsausėjusius plaukus ir skilinėjančius nagus. Kasdien nedideliu kiekiu šio aliejaus pasitepkite sausas odos vietas, arba įtrinkite jį į galvos odą, kad plaukai žvilgėtų.

Makadamijos riešutų aliejus

Didingasis makadamijos medis kilo iš Australijos, tačiau dabar jis yra auginamas daugelyje pasaulio šalių, iš šio medžio riešutų išgaunamas aliejus yra  naudojamas siekiant regeneruoti ir gydyti odą. Jame yra gausu omega-7 riebiųjų rūgščių, vitaminų A ir E. Makadamijos riešutų aliejus dėl jo sudėtyje esančių baltymų gausos dar laikomas drėkinimo eliksyru. Šio augalo aliejus labai lengvai susigeria į odą ir plaukus.

Makadamijos riešutų aliejus taip pat puikiai apsaugo nuo ultravioletinių spindulių, perkaitimo, didelio vėjo ir nuo cheminės žalos. Jį naudokite vietoj kūno kremo, naudinga tai, kad šis aliejus tinka visiems odos tipams, tačiau ypatingai jis naudingas subrendusiai, išsausėjusiai odai. Norėdami sudrėkinti plaukus ir galvos odą , įmasažuokite vieną valgomąjį šaukštą šio stebuklingo aliejaus į galvos odą, apsivyniokite plaukus rankšluosčiu ir palaikykite taip bent 15 minučių. Vėliau plaukus išskalaukite su šampūnu ir kondicionieriumi.

Kokosų aliejus

Dažnai dar vadinamas „sveikiausiu aliejumi Žemėje“. Jame gausu dekano ir lauro rūgščių, kurios kovoja su raukšlėmis, lygina veido odą ir išlaiko sveikus plaukus. Valgomąjį šaukštą kokosų aliejaus įmasažuokite į galvos odą, plaukus apsivyniokite rankšluosčiu ir palaikykite 15 minučių, vėliau plaukus plaukite šampūnu.

Emu aliejus

Jis odai natūraliai suteikia vitamino A (plaukų ir odos folikulų gaivintojo), vitamino E (ypatingai veiksmingo antioksidanto) ir oleino rūgšties, kuri atgaivina odos ląsteles ir apsaugo nuo raukšlių.  Vos keli lašai užtepti šio emu aliejaus ant galvos odos ar kūno palaikys puikią jų išvaizdą.

Saldžiųjų migdolų aliejus

Jame gausu vitaminų A, B1, B2, B6 ir E, dėl jų šis aliejus yra visiškai natūrali priemonė, tinkanti visiems odos ir plaukų tipams. Nedidelį kiekį šio aliejaus masažuokite į odą, arba juo išsitepkite plaukus ir palaikykite 10 minučių, vėliau plaukus kruopščiai išplaukite. Tačiau šiuo aliejumi galite mėgautis tik tuo atveju, jeigu neturite alergijos riešutams.

Simondsijų aliejus

Simondsijos yra auginamos Meksikoje, Kalifornijoje ir Arizonoje. Šio augalo aliejuje gausu žmogaus organizmui ypatingai reikalingų mikroelementų, pavyzdžiui, cinko, silicio, jodo, chromo, vitaminų E ir B. Šis aliejus neužkemša porų ir ypatingai greitai įsigeria į odą. Simondsijų aliejus pasižymi išskirtinėmis odą švelninančiomis savybėmis ir puikiai kovoja su raukšlėmis.

Pabandykite įlašinti kelis lašus šio aliejaus į savo veido kremus, kūno losjonus ar plaukų balzamus, ar tiesiog užtepkite jį ant plaukų, odos ar nagų.

Vynuogių kauliukų aliejus

Šs aliejus apsaugo odą nuo laisvųjų radikalų ir nuo per anksti atsirandančių raukšlelių. Tai nepamainoma drėkinamoji priemonė tiek plaukams, tiek odai, tiek nagams. Keliais šio aliejaus lašais ištepkite problemines savo kūno vietas.

Natūralius aliejus išties labai lengva įtraukti į savo grožio rutiną, jie yra sveiki, paprasti naudoti ir nėra ypatingai brangūs. Tačiau po kelių mėnesių galėsite džiaugtis sveikai atrodančia oda, žvilgančiais plaukais ir stipriais nagais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius