-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alergija: kūnas prašo keisti senus įpročius

Prasidėjus pavasariui vėl pasipila patarimai, kaip ištverti sunkų žydėjimo metą visiems besiskundžiantiems alerginėmis ligomis ir bronchine astma. Alergija dar vadinama civilizacijos liga ir šiais laikais įgauna epidemijos pobūdį. Alergiškumą skatina didėjantis aplinkos užterštumas, pramoninė maisto produktų gamyba, didėjantis medikamentų ir buitinės chemijos medžiagų vartojimas, stresai.
Ligoninė
Ligoninė / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

Kas yra alergija?

Alergija – tai perdėta imuniteto reakcija į visiškai, atrodo, nepavojingas medžiagas. Tai gali būti maisto dalelės, žiedadulkės, gyvūnėlių kailis, konservantai, naminės erkutės, vaistai ir pan. Pagrindinė alergiškumo priežastis – susilpnėjęs imunitetas. Pažeistas imunitetas agresyviai reaguoja į „nekaltas" medžiagas, sukeldamas uždegimines reakcijas ir kartu pažeisdamas aplinkinius audinius. Tokį imuniteto susilpnėjimą išprovokuoja mūsų gyvenimo būdas: konservantai maiste, taip vadinamas „greitas maistas”, ankstyvas kūdikių maitinimas dirbtiniais mišinukais, rūkymas, cheminiai vaistai, stresas ir pan. Kiekvienas alergijos atvejis individualus. Vieniems ji pirmą kartą prasideda po skiepų, kitiems – suvalgius tam tikro maisto, pavartojus antibiotikų, dar kitiems po išgyvento streso ir kt.

Kas išprovokuoja alergijos atsiradimą?

Kai organizmo šalinimo sistemos – kepenys, inkstai, virškinimo traktas – yra perkrautos, organizmas pradeda toksinus šalinti per odą (pasireiškia atopinis dermatitas, alerginis dermatitas, kontaktinis dermatitas ir panašios ligos) arba per kvėpavimo takų gleivinę (alerginis rinitas, bronchinė astma). Visų alerginių reakcijų atsiradimo atvejų priežastis ta pati – nusilpusi imuninė sistema ir užterštas organizmas.

Ar yra išeitis sergantiems?

Pagrindinis gydymo principas, kurį siūlo tradicinė medicina – alergenų vengimas. Jei alergeno nepavyksta išvengti, naudojami antihistamininiai arba hormoniniai vaistai. Tačiau taip imuninė sistema dar labiau silpninama, nes vaistai gali įveikti tik ligos simptomus, o jos priežastis lieka. Susiformuoja užburtas ratas.

Žvėryno natūralios medicinos centras Vilniuje ir natūralios medicinos centras „Echoton” Kaune siūlo unikalų metodą – maisto netoleravimo testą „Prime Test”.

Maisto netoleravimo testo metu stebima kraujo imuninių ląstelių limfocitų reakcija į 150 maisto produktų ekstraktų. Po valandos trunkančios limfocitų ir tiriamosios medžiagos sąveikos limfocitai stebimi pro mikroskopą. Jei limfocitai sveiki, veiklūs ir gyvybingi, produktas tinkamas tiriamojo imuninei sistemai. Jei limfocitai susiraukšlėję, subliuškę, sutrūkę ir žuvę, produktas tiriamojo imuninei sistemai netinkamas. 

Atsisakius netinkamų maisto produktų, limfocitų daugėja, todėl sustiprėja imunitetas. Po tyrimo sudaroma individuali mitybos programa. Jei jos laikomasi, į organizmą su maistu nepatenka alergenai, imuninė sistema nebeturi kovoti su šalutiniais virškinimo produktais, ji atlieka tik savo darbą – kovoja su virusais, bakterijomis, vėžinėmis ląstelėmis.

Kai kurie tradiciniai alergologai neigia atradimą, kad tiriant kraujo mėginį galima išaiškinti organizmo jautrumą. Tradiciniai alergologai atlieka odos mėginius daugiausiai su įkvėpiamaisiais alergenais ir daugelį metų gydo savaitinėmis injekcijomis, norėdami susilpninti alergines reakcijas dažniausiems alergenams – dulkėms, pelėsiui, pūkams ir žiedadulkėms. Taikant maisto netoleravimo testo  „Prime Test” metodą alerginių ligų gydymui, pašalinama pati ligos priežastis, o ne vien slopinami simptomai.

Išvalius žarnyną, kuriame apstu toksinių medžiagų, kraujas, cirkuliuojantis po visą organizmą, taip pat tampa švarus. Juk žarnyne labai daug limfinio audinio, todėl jo švara tiesiogiai veikia daugybės organų, tarp jų ir kvėpavimo takų, sveikatą. Storoji žarna, kaip kanalizacija, nevaloma užsikemša  – išvalius organizmą iš žarnyno nebesklinda toksinai, alergizuojantys kvėpavimo takų gleivinę, bronchus. Be to, šios procedūros metu pašalinami ir parazitai.

Visos šios procedūrų sekos logika paprasta, o gydymo schema aiški: rekomenduojama mityba, pagal kurią vartojami tik iki galo suvirškinami produktai, tinkantys imuninei sistemai, šalinami toksinai. Rezultatas: iš organizmo dingsta priežastys, provokuojančios alerginių reakcijų atsiradimą. Juk alergija – tai ir yra mūsų kūno prašymas keisti mitybos įpročius bei gyvenimo būdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius