Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Citrina – natūrali valymo priemonė

Tikriausiai kiekviena namų šeimininkė savo šaldytuve rastų natūralią ir nepaprastai veiksmingą valymo priemonę – citriną. Kodėl citrina tokia veiksminga? Joje gausu citrinų rūgšties, dėl kurios šis vaisius pasižymi puikiomis antibakterinėmis ir valančiomis savybėmis.
Citrinos
Citrinos / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Citrinos

Tinklalapyje ivillage.com pateikti keli patarimai, kaip savo namų buityje išnaudoti nepaprastai veiksmingas šio supervaisiaus savybes.

Išblizginkite valgymo įrankius

Citrinose yra gausu citrinų rūgšties, kuri prasiskverbia pro apnašas ir jas suminkština, leisdama jas lengvai nuvalyti. Jeigu siekiate dar geresnio rezultato, perpjaukite citriną perpus, apibarstykite ją druska ir įrankius nušveiskite, tai jiems suteiks dar daugiau žvilgesio.

Panaikinkite nemalonius mikrobangų krosnelės kvapus

Spragėsių, mėsos, picos ar kitoks neseniai mikrobangų krosnelėje šildyto maisto kvapas tikrai nėra malonus nė vienai nosiai. Citrina šiuos kvapus gali panaikinti. Tiesiog supjaustykite ją labai plonais griežinėliais ir sudėkite į nedidelį puodą. Vėliau įpilkite į jį karšto vandens ir dėkite jį į mikrobangų krosnelę. Nustatę aukščiausią temperatūrą, vandenį kaitinkite maždaug minutę. Vėliau mikrobangų krosnelę išvalykite su sausu skudurėliu. Antibakterinės citrinos rūgšties savybės pašalins visas mikrobangų krosnelėje susikaupusias bakterijas ir panaikins nemalonius kvapus.  

Išvalykite muilo nuosėdas duše

Vietoj įvairių cheminių valiklių, geriau naudokite natūralią valymo priemonę. Išspauskite šešių vidutinio dydžio citrinų sultis ir supilkite jas į purškimui skirtą buteliuką. Citrinos sultys puikiai išvalys net ir labai įsisenėjusias muilo ar vandens nuosėdas, negana to, citrinų rūgštis neleis kauptis  bakterijoms.

Plaukite langus

Citrina gali tapti ir efektyviu, jokių dryžių ant langų nepaliekančiu valikliu. Tiesiog į du litrus vandens įpilkite keturis valgomuosius šaukštus citrinų sulčių ir šiuo mišiniu apipurškite langus, vėliau viską sausai nuvalykite. Citrinos rūgštis puikiai išvalo purvą ir vandens nuosėdas, langams suteikdama nepaprasto žvilgesio. Žinoma, tokiu pačiu būdu galite plauti ir visus namuose esančius veidrodžius.

Išvalykite pjaustymo lentelę

Perpjaukite citriną perpus, iš vienos jos puselės išspauskite sultis ant pjaustymo lentelės ir palaukite maždaug 10 minučių, kol jos įsigers. Į medines lenteles citrinos sultys labai gerai susigeria, tačiau šis būdas tinka ir plastikinėms lentelėms. Praėjus 10 minučių, paimkite kitą citrinos puselę ir ja ištrinkite visą lentelę, taip išvalysite visas ant jos susikaupusias bakterijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius