Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Energijos ir sveikatos semiamės kviečių želmenų sultyse

Jei kviečių želmenų sulčių skonis jums dar nepažįstamas, apie sveikatinantį gėrimą tikrai girdėjote iš savo draugų, kolegų ar pažįstamų. Dėl ypatingos cheminės sudėties tamsiai žalsvos, žolės kvapą menančios sultys padeda įveikti įvairius organizmo sutrikimus. Gydomosiomis savybėmis pasižymintys kviečių želmenys vertingų medžiagų kiekiu smarkiai lenkia kitas daržo gėrybes – trijuose gurkšniuose želmenų sulčių slypi 1 kg šviežių daržovių vitaminų dozė.
Želmenų sultys
Želmenų sultys / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 Sultys

Kodėl verta gerti želmenų sultis?

1. Kviečių želmenys yra praturtinti daugiau nei 90 naudingų elementų.

2. Aprūpina reikalingomis mineralinėmis medžiagomis, fermentais ir baltymais, taip padėdamos organizmui kovoti su negalavimais ir rimtomis ligomis.

3. Pagerina savijautą sergant gripu.

4. Kviečių želmenys – stropūs organizmo „valytojai“. Jie atlieka virškinimo sistemos ir kraujo valymo bei atstatymo funkciją.

5. Padeda sergant parodontoze, slopina dantų ir dantenų skausmą, palaiko burnos higieną.

6. Neutralizuoja organizmo taršalus. Geriant kviečių želmenų sultis, ženkliai pagerėja visų organų veikla.

7. Didina darbingumą, todėl tinka vartoti esant fiziniam ir protiniam pervargimui.

8. Išvaiko mieguistumą, suteikia energingumo ir žvalumo.

Vartoti su saiku

Teigiama, kad kiekvieno žmogaus organizmui reikalingas skirtingas sulčių kiekis, tačiau kviečių želmenų sultis visiems reiktų vartoti atsargiai. Per parą rekomenduojama išgerti ne daugiau kaip 40 g žaliojo gėrimo. Jei sultis gersite pirmą kartą, pradėkite nuo mažo kiekio ir atidžiai stebėkite reakciją. Kartais iš kviečių želmenų išspaustas gėrimas sukelia lengvą pykinimą, – tokiu atveju reikėtų padaryti kelių dienų pertrauką ir neįprastą žolės skonį jaukintis vėl iš pradžių.

Žaliųjų žolių sultis reikia spausti iškart nupjovus želmenis, o išgerti – tik išspaudus, kadangi šis gėrimas vertingąsias savybes išlaiko vos pusvalandį. Atminkite, kad stipriausias sulčių poveikis pasireikš jas išgėrus ryte, pusvalandį prieš valgį. Sveikatos ir energijos iš želmenų gėrimo gali pasisemti ir patys mažiausieji – jį tinka vartoti vaikams nuo vienerių metų. Kviečių želmenų sulčių vengti reikėtų tik kasos veiklos sutrikimais ir gastritu besiskundžiantiems žmonėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius