Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip apsisaugoti nuo žiemą apninkančio liūdesio

Atšalęs oras, papilkėjęs dangus ir trumpos dienos ne vienam gali sukelti lengvą depresijos formą. Tačiau nuo jos išsigelbėti nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio.
Veido oda reikalauja priežiūros visais metų laikais.
Žiemos liūdesį galima lengvai įveikti. / 123rf nuotr.

Tinklalapyje health.com pateikti keli psichologijos profesorės Sonjos Lyubomirsky patarimai padės jums išlikti pozityviais net ir tamsiausiomis žiemos dienomis.

Pasistenkite dažniau sportuoti

Išties gali būti sunku išlaikyti motyvaciją sportuoti šaltais žiemos rytais, tačiau tikrai vertėtų tai pabandyti, kadangi sportas pakelia nuotaiką, kurios ypač reikia tamsiomis žiemos dienomis.

Susidarykite savo treniruočių sąrašą savaitės pradžioje ir pasistenkite jo laikytis. Kiekvienai dienai susigalvokite vis kitokią treniruotę, kad neapimtų rutina. Pasistenkite pasportuoti lauke, tik nepamirškite šiltai apsirengti ir su savimi pasiimti ausinuką su mėgstama muzika. Geresnė nuotaika bus garantuota.

Susibalansuokite savo mitybą

Bandykite atsispirti norui nuolatos valgyti saldainius ar kitokį kaloringą maistą. Pernelyg daug cukraus turintys produktai gali sukelti irzlumą, todėl verčiau rinkitės sveikesnius maisto produktus. Valgykite daugiau daržovių ir nesmulkintų grūdų, juose gausu nuotaiką pakeliančių maistingųjų medžiagų, tokių kaip omega-3 rūgštys, baltymai ar B vitaminai.

Pusryčiams rinkitės avižinę košę, ji ypatingai sveika dėl savo sudėtyje esančių skaidulų, kurios organizme padidina serotonino, vadinamojo „laimės hormono“, kiekį.

Žmones liūdesys dažniausiai apima praėjus didžiausioms žiemos šventėms – Kalėdoms.

Neužsidarykite namuose

Žmogus nesutvertas vienatvei, todėl žiemą tikrai nevertėtų atsiskirti nuo viso pasaulio ir nuolatos tūnoti namuose. Bendravimas yra vienas geriausių ginklų nuotaikai pakelti, todėl kiekvieną dieną stenkitės nuveikti ką nors įdomaus: susitikite su seniai matytais draugais, nueikite į kavinę išgerti šiltos arbatos ar aplankykite seniai matytus giminaičius.

Įvertinkite žiemos malonumus

Prisiminkite, kiek daug linksmos veiklos galima susigalvoti žiemą. Pasikvieskite draugus kartu pačiuožinėti ant ledo, pastatykite besmegenį, pasivažinėkite rogutėmis. Nors šiuo metu lauke sniego nėra, tačiau juk šią veiklą galite susiplanuoti ir ateičiai, svarbiausia išlaikyti pozityvų mąstymą, nepasiduoti depresijai ir neigiamoms mintims.

Planuokitės vasaros atostogas

Žmones liūdesys dažniausiai apima praėjus didžiausioms žiemos šventėms – Kalėdoms. Po jų, tarsi jau ir nebėra ko laukti, todėl susigalvokite sau pramogą ir pradėkite planuotis vasaros atostogas. Mokslininkai įrodė, kad kelionės planavimas ar jau vien galvojimas apie ją žmogų padaro kur kas laimingesnį.

Renkitės šilčiau

Žinoma, jeigu pernelyg daug apsirengsite, jausitės it senis besmegenis, tačiau, pasirodo, šilčiau apsirengę žmonės būna kur kas pakilesnės nuotaikos. Todėl prieš išbėgdami į lauką nepamirškite užsidėti šaliko, užsimauti pirštinių ir kepurės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius